Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Esri Romania, 20 de ani GIS Day

21 Noiembrie 2019




Esri Romania oferă- în plus față de licențele software- și servicii educaționale. Aceste servicii includ cursuri de formare pentru cadrele didactice, exerciții practice de parcurs în clasă, activități de teren și seturi de date spațiale la nivel local, cum ar fi imagini satelitare și hărți digitale. Esri Romania colaborează cu educatori, profesori și voluntari, cunoscuți sub denumirea de GeoMentori, pentru a crea lecții care să se alinieze la standardele naționale de curriculă.
Similar cu Uniunea Europeana, Esri a condus acest program în SUA, începând cu anul 2014, prin care a donat software și instruire în valoare de 1 miliard de euro. În tot acest timp, mii de profesori și elevi au experimentat beneficiile utilizării GIS-ului în sala de clasă.
În acest an, primul GIS Day organizat de către o școală care s-a înscris în programul educațional a avut loc pe 31 octombrie 2019. Doamna Alemănuța Toader, profesor de geografie la Școala Gimnazială Nocrich, Județul Sibiu, a organizat acest eveniment în cadrul unui cerc pedagogic al profesorilor de geografie din unitățile de învățământ de pe Valea Hârtibaciului, cu tema: Transdisciplinaritatea – o nouă abordare pedagogică în predarea geografiei; utilizarea GIS-ului în cunoașterea orizontului geografic local. Obiectivele acestui eveniment au constat în prezentarea modalităților de educare a elevilor, la orele de geografie, în scopul cunoașterii mediului înconjurător și protejării acestuia, utilizând aplicațiile ArcGIS Online, Storymaps și Survey123 for ArcGIS. Prezenți la acest eveniment au fost elevii școlii Gimnaziale Nocrich, alături de cadrele didactice, profesorii geografi, ISJ Sibiu, Universitatea București, Facultatea de Geografie, Esri România, Fondul Științescu, Cercetașii din Nocrich, Primăria Nocrich, CCD Sibiu, Proiect EDuCaT.
Sperăm ca proiectul GIS Day să aibă o dezvoltare continuă și să contribuie la formarea de generații educate, cu șanse sporite de a contribui la dezvoltarea României.

Despre Esri România
De peste 25 de ani, Esri România s-a implicat în colaborarea cu sistemul educațional românesc, cu ajutorul componentei software, al soluțiilor de curriculă și al suportului oferit în predare. Ideea fundamentală este aceea că GIS-ul ajută profesorii să predea mai bine, ajută elevii să învețe mai bine, ajută școlile să funcționeze mai bine. Astăzi, Esri România este mai implicată ca oricând în a oferi școlilor instrumente gratuite de cartografiere online și diferite activități de învățare.
În mediul universitar, Esri România cooperează activ cu universități din întreaga țară, cu scopul de a oferi studenților acces la tehnologia GIS actuală și sprijinul necesar pentru o educație continuă. Politica Esri și Esri România implică donații importante la universități și licee. Pentru mai multe informații, vizitați-ne pe www.esri.ro sau scrieți-ne la educatie@esri.ro.







Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite