Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Noutati IT la Centrul de Diagnostic si Tratament „Dr. Victor Babes”

26 Mai 2004



Echipa Centrului de Diagnostic si Tratament „Dr. Victor Babes“ a implementat noi proiecte in domeniul IT, continuand linia inceputa in 1999– de a pune in centrul intregii activitatii pacientul si nevoile sale. Astfel, pentru a facilita plata serviciilor medicale a fost achizitionat un POS (point of sale), care permite pacientilor plata cu carduri de debit sau credit. In acest mod se evita drumul la bancomat, neplacerile pricinuite de lipsa disponibilitatii banilor lichizi sau necesitatea schimbului valutar.


La intrarea in departamentul Receptie a fost inlocuit clasicul panou de afisare a orarului consultatiilor cu un modern sistem computerizat legat la reteaua centrului. Cu ajutorul unui videoproiector este afisata o gama larga de informatii, intr-un mod dinamic, permitand orientarea mai rapida a pacientilor. Tot pentru a veni in intampinarea nevoii pacientilor de reducere a timpului de asteptare la punctele de informare si casierie din receptie, a fost introdus un nou server si patru sisteme care opereaza la viteze mult crescute. Monitoarele TFT ocupa un spatiu mult mai redus, asigurand astfel un contact vizual mai extins al pacientilor cu referentii care lucreaza la cele patru posturi din departamentul Receptie.


Noutatile din domeniul IT nu se vor opri aici. In viitorul apropiat vor fi achizitionate noi statii de lucru si va fi creat un nucleu intern de acces Intenet pentru informarea personalului medical. De asemenea, pagina web este in curs de modificare pentru a cuprinde cat mai multe informatii utile pacientilor, intr-un format cat mai usor accesibil, indiferent de computerul disponibil si browser-ul de Internet disponibile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
alin stoica
Halal clinica,am facut 4 drumuri pentru o analiza de urocultura.Sa nu credeti ca am mers sa intreb daca este gata analiza,am fost contactat telefonic sa vin sa ridic rezultatul.....bataie de joc.Sfatul meu este sa ocoliti cit mai mult acest ''elegant edificiu''.
05 Mai 2010, 07:48:23