Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Hub regional taiwanez pentru stimularea dezvoltării digitale și conectivității

13 Decembrie 2019



Recent, firma taiwaneză Aten, cunoscută pentru soluţii de conectivitate şi sisteme IT de administrare date, a inaugurat un birou regional în România. Biroul va reprezenta principala legătură de comunicare şi coordonare a activităţii firmei din Europa de est, fiind, conform lui Bogdan Mihalcea, noul country manager al Aten în România, principalul punct de training, suport vânzări şi service pentru regiunea Europei de sud-est.

Aten este un producător asiatic de produse şi echipamente pentru infrastructuri, în special pentru infrastructurile pregătite pentru universul digital. Soluţiile produse de Aten au ca ţintă firme şi organizaţii de toate dimensiunile din domeniul medical, educaţie, comerţ, finanţe şi sectorul guvernamental, care au nevoie de digitizare ca vector de fluidizare a operaţiunilor, activităţii în general, şi de îmbunătăţire a calităţii serviciilor.
„În ciuda provocărilor diverse cu care se confruntă România și Europa de Est, digitalizarea reprezintă un fenomen real și în această regiune a lumii, iar ATEN dorește să se implice mai activ în această zonă, atât prin furnizarea celor mai performante echipamente și soluții de conectivitate, cât și printr-o mai strânsă colaborare cu partenerii locali și regionali, precum și prin funcțiunea de RMA la nivel regional“, a declarat Bogdan Mihalcea cu ocazia conferinţei de lansare a biroului local.
Această lansare oficială coincide cu inaugurarea centrului de RMA, o investiție Aten de peste 100.000 EUR, care are rolul de a acoperi din punct de vedere al funcțiunilor de service pentru soluțiile Aten toate țările din Europa centrală și de est. De ce a fost necesară o astfel de investiţie? Performanța și fiabilitatea reprezintă doar două dintre elementele necesare pentru implementarea unei soluții de succes pe termen lung, cel de-al treilea fiind dezvoltarea unui canal de comunicare eficient cu canalul de vânzare, integratorii și utilizatorii, care va fi utilizat pentru transferul de cunoștințe, suport și service.


De aceea, biroul de la Bucureşti va fi punctul principal de training și suport vânzări pentru întreaga regiune care cuprinde România, Ucraina, Bulgaria, Moldova, Serbia, Muntenegru, Slovenia şi Macedonia de Nord. „Lansarea biroului din România este un pas important pentru noi și suntem încrezători că reprezintă calea cea mai bună pentru stimularea dezvoltării digitale și conectivității în întreaga regiune“, a adăugat Mihalcea. „Prin intermediul acestui birou vom putea pe de o parte sprijini mai bine activitatea de vânzări prin partenerii noștri, iar, pe de altă parte, vom asigura programe de training și certificări, astfel încât utilizatorii să beneficieze de cele mai bune echipamente și soluții de conectică de pe piață, cât și de specialiști certificați pentru ele. Deschiderea centrului Aten de RMA face parte din viziunea noastră pe termen lung de a fi mai aproape de clienții noștri și de a le oferi servicii de cea mai bună calitate”.
Înființată în anul 1979, Aten International este un furnizor important de echipamente de conectivitate AV/IT și soluții de administrare date. Incluzând soluții KVM, soluții A/V profesionale și soluții inteligente de alimentare, gama de produse Aten conectează, administrează și optimizează echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educație, media și transporturi. Firma deține peste 570 de brevete înregistrate la nivel internațional și o echipă de cercetare ce asigură un flux constant de soluții inovatoare, de unde rezultă un portofoliu cuprinzător de produse disponibile la nivel mondial. Având sediul în Taiwan, Aten International are astăzi subsidiare în China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India și România – cu centre de cercetare în Taiwan, China și Canada.
Prezent la lansare, Lanie Chen, VP Europe CEE pentru Aten, a declarat: „Aten a avut afaceri de aproape 200 milioane dolari anul trecut. Firma a selectat România pentru a deschide centrul regional, de unde vor fi coordonate vânzările şi efectuate serviciile de reparaţii pentru echipamentele proprii. Am studiat foarte bine regiunea înainte de a alege unde să ne deschidem biroul. Într-un final am ales România în locul Ungariei. Vom lansa şi mai puternic business-ul pe plan local în 2020.“



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite