Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Siveco isi dubleaza echipa; se cauta experienta si potential

22 Septembrie 2006



In urma cu 2-3 saptamani Siveco anunta ca intentioneaza sa angajeze pana la finele anului un numar de 250 de specialisti. Justificata de planurile Dana_Bichirde dezvoltare nationala si regionala pe care le are compania in urma infuziei de capital de la Intel Investment, angajarea unui numar atat de mare (ar putea fi un record) trece pentru multi oameni de HR drept o sarcina foarte dificila. Anvergura proiectului ne-a determinat sa initiem o discutie cu doamna Dana Bichir (foto), HR Manager la Siveco Romania, despre specificul muncii de resurse umane in sectorul IT si despre dificultatile intampinate in acest demers.


1. Care considerati ca sunt problemele specifice managementului de HR intr-o firma de IT?


Pentru orice companie de IT, competitivitatea interna si internationala este asigurata in mod esential de calitatea specialistilor sai. Acesta este si motivul pentru care SIVECO Romania isi considera angajatii drept cel mai valoros bun al companiei. O crestere sustenabila pe partea de business presupune o cultura puternica de organizatie si o politica flexibila de HR. Managementul de profil trebuie sa se implice activ in recrutarea celor mai buni specialisti existenti pe piata fortei de munca, in motivarea acestora si in continua lor perfectionare. In prezent, piata muncii din Romania se confrunta cu un deficit de specialisti, multi dintre acestia alegand sa isi continue activitatea in afara tarii, atrasi fiind de oportunitatile existente sau sa isi dezvolte propria afacere. In aceste conditii, implicarea managementului de HR devine absolut necesara. A atrage angajati si a-i „creste” si pastra pe cei mai valorosi se constituie in provocari ale oricarei companii, mai ales a celor din domeniul IT, aici fenomenul de „headhunting” cunoscand o amploare tot mai mare. In acest sens, construim un „roadmap” pentru fiecare angajat, stabilind asteptarile fiecaruia si construind o relatie fundamentata pe angajamentul reciproc si pe o incredere sporita.


2. Ce tipuri de specialisti cauta SIVECO in aceasta campanie de recrutare?


SIVECO Romania intentioneaza sa recruteze 250 de noi specialisti in programare, management de proiect si analiza de business. In aceasta perioada suntem interesati in special de specialisti cu experienta atat pe partea de programare, cat si pe partea de management de proiect si analiza de business, cum ar fi pozitiile de Programator Senior Oracle si Programator Senior Java, Senior Project Manager, Senior Business Analyst. Pot spune insa ca SIVECO Romania este una dintre putinele companii care angajeaza si tineri absolventi. Multi dintre colegii nostri care si-au inceput cariera ca studenti in cadrul firmei au ajuns Directori de Proiect, Directori de Produs si chiar Directori de Departament, fiind sprijiniti „sa creasca“ in cariera. In ceea ce priveste pregatirea pe care compania noastra o asteapta de la absolventul de facultate, aceasta trebuie in general sa aiba in vedere doua aspecte: adaptabilitatea si dorinta de a invata si a se perfectiona.


3. Ce dificultati intampinati la recrutarea unui nr. atat de mare de specialisti?


Cu toate ca, in 1992, compania debuta pe piata de software din Romania cu doar doi angajati, de-a lungul anilor, dezvoltarea impresionanta a business-ului sau a impus angajarea continua de numerosi specialisti. Pana la sfarsitul anului 2006, SIVECO Romania isi propune cresterea numarului de angajati cu 250 de noi specialisti in domeniul software, inclusiv tineri absolventi. O crestere impresionanta a numarului de angajati impune gestionarea cat mai eficienta a intregului proces de recrutare. Este vorba despre un numar mare de interviuri, de procesul efectiv de selectie dar si de programele de initiere si integrare cat mai rapida a noilor angajati in colectivul SIVECO. Desi activitatea de recrutare se prevede a fi una deosebit de intensa, suntem optimisti bazandu-ne pe profesionalismul colegilor din departamentul de Resurse Umane al companiei. Experienta in acest proces, castigata de-a lungul anilor, reprezinta si ea un suport al activitatii de recrutare.


4. Ce metode de recrutare ati ales si care este cea mai eficienta din punctul dvs. de vedere?


Suntem deschisi tuturor metodelor de recrutare - atat prin forte proprii, cat si prin intermediul unor agentii specializate. Toate posturile disponibile pot fi vizualizate pe site-ul companiei, www.SIVECO.ro, cu detalii si informatii privind profilul jobului, cerintele, conditiile de angajare. Alaturi de firmele specializate in domeniul de Resurse Umane/Recrutare, o sursa valoroasa in selectarea de noi angajati este si Academia SIVECO. Prin implicarea noastra directa in acest program de specializare a tinerilor in domeniul IT, obtinem oportunitatea alegerii acelor candidati cu cel mai promitator potential. Am colaborat si cu asociatiile studentesti si am publicat anunturi in facultati, ceea ce ne-a ajutat sa primim deja numeroase CV-uri. Astfel, Academia SIVECO poate deveni pentru un proaspat absolvent, sau chiar student, inceputul unei colaborari deosebite cu cea mai mare casa romaneasca de software.


5. SIVECO este o firma care angajeaza frecvent tineri. Care sunt avantajele si dezavantajele lucrului cu tinerii ( proaspat absolventi sau nu)?



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite