Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Siveco isi dubleaza echipa; se cauta experienta si potential

22 Septembrie 2006




SIVECO Romania este o companie evident implicata in recrutarea tinerilor, direct de pe „bancile” facultatii, ca o dovada a increderii pe care o are in potentialul acestora. Angajarea tinerilor absolventi reprezinta bineinteles o investitie pe termen lung din partea unei companii, iar, daca ar fi sa vorbim despre o amortizare a acestei investitii, in functie de adaptabilitatea si flexibilitatea tanarului angajat, ajungem, in medie, la o perioada de trei ani.


In industria IT din Romania, aceasta tendinta de recrutare a tinerilor este tot mai des intalnita, ca urmare a numeroaselor partneriate intre companiile de profil si facultati. „Crescand” un proaspat absolvent in atmosfera SIVECO, cultivandu-i abilitatile profesionale si construind un adevarat specialist, compania obtine, de multe ori, un angajat fidel, implinit profesional si dedicat colectivului din care face parte. Avantajul recrutarii tinerilor il reprezinta usurinta introducerii lor in cultura organizationala a companiei, acestia fiind uneori mult mai receptivi si mai entuziasti decat cei care au deja o experienta in domeniu.


6. Care sunt cele mai frecvente programe de training pe care le initiati?


Anual, compania SIVECO Romania aloca un procent important din buget pentru perfectionarea specialistilor sai, indiferent de nivelul de senioritate sau de specializare. Aceasta implicare constanta in dezvoltarea abilitatilor angajatilor nostri este si o consecinta a faptului ca lucram in domeniul serviciilor, unde clientii sesizeaza imediat diferenta de pregatire dintre reprezentantii unor companii diferite.


In anul 2006, membrii echipei SIVECO au participat la cursuri de instruire externe, precum cursuri tehnice sau de programare, dar si cursuri de management: MBA, project management sau legate de dezvoltarea asa numitor „soft-skills” – abilitati de prezentare, negociere, customer care.


Pentru fiecare angajat SIVECO exista o planificare, atent realizata, a programului de instruire, strans legata de planul individual de cariera. Managementul companiei considera planul individual de cariera necesar si motivant totodata, intrucat, desi aparent complex, el se bazeaza pe notiuni simple, precum specializarea profesionala sau nivelul de senioritate, si ofera fiecarui angajat posibilitatea evolutiei dorite.


Pe langa instruirea continua, compania dezvolta cu mult succes si un program de trainning si dezvoltare adresat proaspetilor absolventi sau studentilor in anii terminali. Academia SIVECO s-a constituit din doua motive la fel de importante. In primul rand, ne-am asumat responsabilitatea sociala de a ajuta scoala romaneasca sa aiba specialisti bine pregatiti profesional, capabili de a se integra cu usurinta in munca. In al doilea rand, oferim studentilor acces rapid la cele mai avansate tehnologii informatice, contribuind la formarea lor ca viitori specialisti in domeniul IT. In cadrul Academiei SIVECO, studentii sunt instruiti in domenii variate precum programarea, consultanta sau vanzarile.


Compania recruteaza cei mai buni studenti ai Academiei, implicandu-i intr-un program intens de pregatire si sustinandu-i cu burse pe masura. Speram ca satisfactiile resimtite de acestia sa fie atat de natura materiala, ca urmare a unui pachet salarial bun si a beneficiilor valabile pentru fiecare angajat SIVECO, cat si de natura profesionala, intrucat ei pot deveni o parte a complexelor proiecte software dezvoltate de companie si pot invata mult din aceste experiente.


Interviu realizat de Gabriel Vasile



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite