Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Articole

Cercetarea românească intră oficial în cursa pentru combaterea răspândirii COVID-19

06 Aprilie 2020Comunitatea de cercetare și de inovare din România are, începând de vineri, 4 aprilie 2020, un buget în valoare de 25 de milioane de lei dedicat finanțării proiectelor care pot contribui la combaterea raspândirii COVID-19. Ministerul Educației și Cercetării prin UEFISCDI anunță, în acest context, lansarea competițiilor Soluții - 2020, în cadrul Subprogramului 2.1. Prin acest demers se dorește accelerarea cercetării științifice din România astfel încât, într-un timp cât mai scurt, să fie obținute Soluții care să combată răspândirea COVID-19 și care să reducă impactul negativ asupra societății.

Scop
Oferirea de soluţii sub formă de bun (produs/serviciu/proces de fabricaţie) inovator, ca răspuns la necesitatea identificată în sectorul public (achiziţii publice pentru inovare). Soluţia este dată de către conducatorul consorţiului (organizaţia publică de cercetare) la o problemă ridicată de administraţia publică. Tema se defineşte pe baza unui dialog la nivelul entităţilor publice comanditare. Proiectele se segmentează în faze (explorare, dezvoltare, testare funcţională, fezabilitate, acceptabilitate).
Competițiile organizate în cadrul acestui instrument sunt de tip “top-down” (licitație restrânsă). Acestea se organizează conform HG 1265/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind contractarea, finanţarea, monitorizarea şi evaluarea programelor, proiectelor de cercetare-dezvoltare şi inovare şi a acţiunilor cuprinse în Planul naţional de cercetare-dezvoltare şi inovare, cu modificările si completările ulterioare.

Obiective generale:
Accelerarea cercetărilor științifice care pot contribui la combaterea raspândirii COVID-19 prin prevenție eficientă, diagnosticare rapidă și facilitarea ca toți cei afectați să primească îngrijiri optime prin integrarea deplină a inovației în fiecare domeniu tematic de Cercetare; susținerea intervențiilor eficiente în limitarea efectelor pandemiei COVID-19 pe teritoriul României, precum și oferirea de soluții pentru reducerea impactului asupra cetățenilor.

Lista competiții Competiţii deschise – Soluții 2020 (SARS-CoV-2)
• Soluţii - 2020 - Tehnici avansate de management a epidemiei în comunitate
• Soluţii - 2020 - Abordări inovative în tratamentul și controlul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2
• Soluţii - 2020 - Evaluarea eficacității și siguranței utilizării unor protocoale de tratament inovative
• Soluţii - 2020 - Tehnici avansate și creșterea performanței în detecția precoce a virusului SARS-CoV-2
• Soluţii - 2020 - Secvențierea genomului SARS-CoV-2 și analiza filogenetică a tulpinilor circulante în România
• Soluţii - 2020 - Dezvoltarea de noi tehnologii, medicamente și vaccinuri pentru prevenirea SARS-CoV-2
• Soluţii - 2020 - Dinamica transmiterii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României

Toți cei interesati trebuie să transmită documentele solicitate, în etapa exprimării interesului de a participa cu o ofertă de proiect, până pe 12.04.2020 ora 15.00Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite