Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IMM >> Stiri si comunicate

Trei pași cheie pentru antreprenori în perioada de criză, de la Cristian Onețiu

09 Aprilie 2020



ScaleDOWN agresiv, ReORGANIZARE progresivă, ScaleUP accelerat

Antreprenorul și investitorul de la „Imperiul Leilor” a lansat în această perioadă de criză webinarul gratuit pentru antreprenori „Scoate-ți afacerea din criză!”. Este o perioadă în care Cristian Onețiu a decis să își dedice timpul și cunoștințele antreprenorilor care se confruntă cu situații noi în aceste vremuri și care trebuie să acționeze rapid pentru a-și menține business-urile active. Astfel, o serie de informații prețioase și experiența de antreprenor pe care Cristian Onețiu a acumulat-o de-a lungul anilor, combinate cu sfaturi de la specialiști din programul ScaleUp TaskForce sunt acum disponibile gratuit în webinarul ce poate fi accesat aici: https://onetiu.com/webinar .


„În general, nu mă ocup de crize, dar, de data aceasta, este necesar să fiu alături de România și să ofer, atât cât pot și în mod gratuit, informație valoroasă și greu de găsit, care să poată ajunge ușor la toți antreprenorii. Cursurile mele sunt practice și validate și cu costuri pe masură, însă am decis acum să îmi ofer timp gratuit pentru a realiza acest webinar, dar și materiale disponibile pentru antreprenori. Împreună reușim și devenim mai puternici prin criză”, spune Onețiu.


3 pași importanți pentru antreprenori

„Cred că aceasta este cea mai mare șansă pe care o avem după `89”, spune co-fondatorul companiilor Life Care Corp și BioLogistic. „Orice om cu spirit antreprenorial puternic, educat și care înțelege repede piața care se dezvoltă în față are șanse foarte mari. Chiar dacă mulți antreprenori sunt acum foarte chinuiți, mulți cu companii închise, le-aș da multă încredere și speranță pentru că acum au șansa să fie mai dinamici și mai profesioniști decât cei care sunt poate mai plictisiți și prinși în blocaje organizaționale.”


Totodată, antreprenorii sunt sfătuiți să acționeze rapid în aceste vremuri de criză urmând 3 pași importanți:

1. ScaleDOWN agresiv: micșorarea cheltuielilor fixe cât mai jos și eliminarea cheltuielilor nenecesare, cum ar fi chiria pentru spațiul de birou, consumabile, mașini luate în leasing, dacă nu sunt necesare afacerii, subînchirierea anumitor servicii care nu sunt necesare permanent, ci doar ocazional. Micșorarea cheltuielilor inutile va reduce din stresul pe care mulți antreprneori îl resimt în aceste vremuri.

2. ReORGANIZARE progresivă: refacerea companiei și a planului de business, regândirea brandului și a politicii comerciale, reconsiderarea viziunii afacerii, pentru ca atunci când economia va reporni business-ul să poată fi accelerat.

3. ScaleUP accelerat: e nevoie de lichiditate penntru a reporni afacerea, iar această lichiditate poate veni din capital pus deja deoparte sau accesarea unor împrumuturi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite