Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Teste de penetrare: Angajeaza un Hacker!

22 Septembrie 2006



1. Definitie:


Un test de penetrare reprezinta o metoda de evaluare a securitatii unui sistem informatic sau a unei retele informatice si este realizat prin simularea unui atac efectuat de un atacator extern.


(sursa: wikipedia.org)


Dragos_LunguSecuritatea informatiei este un element major al oricarui proces de business si trebuie inclusa in toate fazele ciclului de viata al unei aplicatii (Software Development Life Cycle): design, realizare, testare, implementare, exploatare si mentenanta.


Una din cele mai eficiente metode de testare a securitatii unei aplicatii sau sistem o reprezinta desfasurarea unui test de penetrare.


Dragos Lungu - CISA, CEH, Security Consultant - Provision Professional Services


2.De ce sa aleg un test de penetrare?


Exista motive atat comerciale cat si tehnice pentru care organizatiile implementeaza un asemenea test, cele mai intalnite fiind:


* Abordarea directa a unor situatii de tip worst case scenario (atacul cu succes al unui hacker), avand, in acelasi timp, confortul desfasurarii serviciului intr-un cadru contractual riguros.


* Identificarea precisa a amenintarilor si vulnerabilitatilor cu care se confrunta organizatia, astfel incat sa poata fi elaborata o strategie realista de reducere a riscurilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite