Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Alcatel va achizitiona divizia de acces radio UMTS de la Nortel

22 Septembrie 2006Alcatel a anuntat ca a semnat cu Nortel un Acord de Principiu privind achizitionarea diviziei de comunicatii radio UMTS (UTRAN) si a activelor aferente in valoare de 320 milioane de dolari. Acesta este un pas important in strategia Alcatel de a-si consolida pozitia pe piata UMTS.


Prin acest acord, Alcatel va deveni numarul 3 mondial in tehnologia UMTS si HSxPA, in conditiile in care piata tehnologiei UMTS se extinde intr-un ritm alert. Intentia Alcatel este sa-si intareasca in mod semnificativ posibilitatile de cercetare-dezvoltare, cotate printre cele mai avansate la nivel mondial, la un nivel de know-how ce poate genera inovatii in accesul wireless in banda larga, in special in HSxPA si 3G Long-Term Evolution (3G LTE), prin aceasta consolidand deplin performanta Alcatel in solutii radio multi-standard si tehnologie SDR (Software Defined Radio).


Prin aceasta tranzactie, Alcatel intentioneaza sa achizitioneze de la Nortel portofoliul de produse si tehnologie de radio acces UMTS, licentele corespunzatoare, mijloacele fixe si contractele cu clientii. Partile implicate preconizeaza incheierea tranzactiei in ultimul trimestru al anului 2006.


In urma tranzactiei, Alcatel ar urma sa deserveasca paisprezece noi clienti UMTS din diferite parti ale lumii. De asemenea, Alcatel isi va intari prezenta si prin intermediul operatorilor, in special pe pietele 3G importante cum ar fi: Coreea de Sud, Italia, Spania, Franta si Marea Britanie. Pe langa intarirea prezentei sale pe pietele de comunicatii mobile, tranzactia va plasa Alcatel pe pozitia unica de a servi nevoilor crescande pe pietele 3G, cum ar fi China si alte regiuni in dezvoltare rapida, unde compania are deja o prezenta puternica in domeniul GSM/EDGE.


“Experienta echipei Nortel in materie de UMTS este binecunoscuta. Sunt sigur ca rezultatul acestui acord (inclusiv fuziunea cu Lucent) va deschide drumul catre alte succese pe piata wireless” a declarat Marc Rouanne, Presedinte al diviziei de Telecomunicatii Mobile in Alcatel. “Coroborata cu pozitia noastra puternica in tehnologiile GSM/EDGE, cu pozitia de lideri in WiMAX si LTE, aceasta achizitie constituie un pas important in stabilirea strategiei de acces wireless in banda larga. Prin fuziunea cu Lucent, noua companie va detine pozitia de lider in tehnologiile CDMA EV-DO, incluzand Rev C, oferind portofoliul cel mai cuprinzator si inovator de pe piata de acces wireless” a mai adaugat Marc Rouanne. “Data fiind indelungata noastra pozitie de lider in DSL, devenim astfel partenerul ideal pentru clientii nostri in demersul lor de a-si transforma retele existente in retele fiabile in banda larga.”Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite
wifi
15 Octombrie 2006, 05:56:53