Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Educația înainte și după COVID-19: În educație deciziile de azi se traduc prin efecte peste ani. COVID-19 ne învață pe toți că trebuie să progresăm!

28 Mai 2020




Ministerul Educației și Cercetării a garantat accesul universităților la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) pentru a facilita procesul de admitere în sistem online în instituțiile de învățământ superior. Universitățile pot verifica rezultatele obținute de candidați la examenul național de bacalaureat, evitând prezența fizică și o serie de proceduri birocratice la înscrierea pentru admitere. La USAMV vă putem asigura că admiterea se poate desfășura online și că tinerii vor beneficia de tot suportul echipei noastre.

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), prin Fundația USAMV, a donat până în prezent 600 de tablete. Astfel, USAMV s-a alăturat demersului Ministerului Educației și Cercetării în cadrul campaniei #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ, un proiect prin care au fost donate peste 600 de tablete elevilor școlilor și liceelor din comunități dezavantajate. Tabletele și abonamentele au acces nelimitat la internet pentru o perioadă de 24 de luni și sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV.

Reprezentanții USAMV au oferit tabletele în peste 20 de școli din zona rurală, pentru a se asigura pregătirea online a elevilor în vederea examenelor naționale și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești.

Proiectul are ca scop asigurarea unui învățământ echitabil și de calitate pentru elevii dezavantajați, mai ales în condițiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei creată de noul coronavirus. Dorim, în acest fel, limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaționale asupra sistemului de învățământ.

Consiliul Național al Rectorilor este pe deplin angajat în susținerea studenților și cadrelelor didactice în procesul de predare în sistem online. Fiecare instituție din învățământul superior va pune la dispoziție resurse materiale pentru a facilita accesul echitabil la educație.

Sper ca în toamnă să nu revenim la blocajele pe care le-am întâmpinat acum două luni. Poate că aceasta este o șansă și o provocare extraordinară pentru profesorii români și sunt convins că ei au acest potențial!

Cel mai simplu în fața unei provocări este să renunți, să reacționezi vehement, poate chiar nervos, să consideri că nu TU trebuie să-i faci față, să arunci vina pe ceilalți, care nu te-au instruit cum să faci. Să nu uităm că perfecționarea vine din dezvoltarea și adaptarea continuă, din lucrul cu sinele. Precum spunea Noica, „o școală în care profesorul nu învață și el, e o absurditate!”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite