Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Vertiv lansează cel mai recent raport pe tema EDGE și a oportunităților oferite operatorilor de telecomunicații

04 Iunie 2020



Operatorii de rețea vor juca un rol esențial în crearea de noi servicii de venituri din EDGE computing
Columbus, Ohio,
3 iunie 2020 – Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică şi soluţii de continuitate și compania de analiză în domeniul tehnologiei Omdia, au lansat un nou raport privind schimbările aduse de tehnologia de calcul EDGE pentru operatorii de telecomunicații, având în vedere, totodată, și cele mai bune tactici și strategii pentru valorificarea creșterii EDGE.

Raportul – Telcos and edge computing: opportunity, threat or distraction arată faptul că o dezvolare a tehnologiei de calcul EDGE ar putea genera noi oportunități de venituri pentru operatori. Omdia, fosta companie Ovum, spune în mod specific că operatorii de telefonie mobilă și de fir pot construi o platformă pentru dezvoltarea serviciilor EDGE, realizând economii substanțiale prin combinarea rețelelor de turnuri celulare existente cu oficiile centrale și punctele de agregare, cum ar fi centrele de date EDGE.

“Dezvoltarea EDGE aduce noi oportunități furnizorilor de telecomunicații pentru a realiza noi servicii în legătură cu 5G, IoT și alte tehnologii inovatoare,” spune Gary Niederpruem, director de strategie și dezvoltare la Vertiv. “Operatorii vor avea nevoie de parteneri cu acoperire internațională, precum și de o gamă largă de soluții și servicii, pentru a-i susține în călătoria lor.”

Raportul Omdia relevă, de asemenea, că dezvoltarea EDGE ar trebui să deschidă noi domenii concurențiale, 36% dintre cei chestionați considerând că operatorii de rețea vor fi cei mai importanți în crearea de noi servicii de venituri din EDGE. Dezvoltatorii de aplicații (30%) și furnizorii publici de cloud (25%) sunt, de asemenea, văzuți ca jucători importanți.

“Furnizorii de servicii de comunicații (CSP) consideră că în piața emegentă de EDGE computing există o oportunitate clară, dar și alți jucători potențiali, inclusiv furnizorii publici de cloud și jucătorii de conținut over-the-top (OTT), sunt atrași în egală măsură de perspectiva furnizării de Edge,” spune Julian Bright, analist senior de telecomunicații la Omdia și autor al cercetării. “Mărimea cotei pe care furnizorii de servicii se pot aștepta să o capteze pe piață pentru EDGE computing va depinde de mai mulți factori. Aici vorbim despre cât de bine pot evolua rețelele lor pentru a sprijini paradigmele de EDGE computing și pentru a evita să devină simpli furnizori de conectivitate.”

Raportul Omdia abordează în mod specific rolul pe care centrele de date modulare prefabricate (PFM) îl vor juca pentru a-i ajuta pe operatorii de telecomunicații să furnizeze infrastructura viitoare, existând o prognoză că piața PFM va crește de la 1,2 miliarde de dolari în 2018 la 4,3 miliarde de dolari în 2023. Această creștere proiectată este determinată de telco și de EDGE computing, precum și de creșterea generală a furnizorilor de servicii cloud, se evidențiază în raport.

Pe lângă implementarea rapidă, eficiența energetică este, de asemenea, o preocupare esențială a operatorilor de rețele. Într-o actualizare recentă a unui sondaj din 2019, realizat de Vertiv – 2020: Same Hopes, More Fears – compania de analiză în domeniul tehnologiei, 451 Research a identificat faptul că anumite costuri de energie asociate tehnologiilor EDGE și 5G rămân o preocupare serioasă pentru operatori.

“Consumul de energie este o preocupare majoră pentru deținătorii de rețele 5G, deoarece constituie între 20 - 40% din OPEX-ul rețelei,” spune Brian Partridge, vicepreședinte, 451 Research. “Analiza efectuată de Vertiv estimează că tehnologia 5G va crește probabil consumul total de energie al rețelei cu până la 150 - 170% până în anul 2026. Industria are nevoie urgentă de soluții 5G eficiente din punctul de vedere al energiei, în special pentru aceste tehnologii, precum antenele MIMO și pentru contramăsurile specifice ale centrului de date.”

Pentru a răspunde acestor nevoi în continuă evoluție, Vertiv dezvoltă în mod constant noi infrastructuri, software și servicii pentru a optimiza utilizarea energiei în rețea, împreună cu partenerii și clienții Telco. Eforturile companiei în acest domeniu au fost recunoscute de GSMA printr-un studiu de caz verificat al colaborării dintre Vertiv și Telefónica, ce a permis ambelor companii să fie listate ca finaliste pentru Best Mobile Innovation for Climate Action la premiile GSMA Global Mobile Awards (GLOMO).

Dacă doriți să aflați mai multe despre tendințele telecomunicațiilor direct de la un grup de experți globali ai Vertiv, înregistrați-vă la evenimentul LinkedIn Live programat pe 9 iunie, orele 16:00.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite