Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Programul Esri de răspuns la dezastre susține eforturile īn confruntarea cu COVID-19

23 Iunie 2020




În sprijinul luării deciziilor și al redresării economice
Semnul distinctiv al pandemiei COVID-19 a fost nevoia de viteză. Pentru a limita răspândirea sa rapidă nu este nevoie un plan perfect, ci de unul imediat. Aceasta înseamnă informații acționabile, nu un aflux mare de date. GIS a fost un instrument esențial pentru capacitatea guvernelor locale de a reacționa la pandemie. Cei care dispuneau deja de implementări GIS complexe au fost mai bine poziționați, reușind să acceseze cele mai bune date, să le analizeze și să răspundă rapid.

Un astfel de exemplu pozitiv este Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Folosindu-se de implementarea Esri existentă, împreună cu suportul Esri Romania, INSP a reușit să implementeze, în cel mai scurt timp, un sistem de raportare a incidentelor de COVID-19 . Aceaste informații au fost apoi distribuite către public prin intermediul unui tablou de comandă interactiv (similar cu cel de la Universitatea Johns Hopkins).

În timp ce pandemia COVID-19 a fost percepută inițial ca o criză de sănătate publică, efectele acesteia se răsfrâng în societate și vor fi de lungă durată. COVID-19 precipită o situație de urgență economică care are efecte atât pretutindeni, cât și în creștere. Această urgență secundară implică și alte provocări sociale. Natura inter-relaționată a acestor două probleme face din GIS cel mai bun cadru pentru a ajunge în mod holistic la politici. Instrumentele și datele ArcGIS pot determina impactul asupra companiilor și asupra bunăstării economice a persoanelor. Având o idee mai bună despre aceste condiții, diferite niveluri ale sistemului de guvernare pot colabora și coordona eforturile de redresare economică.



Tags: GIS, ESRI, COVID 19

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite