Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

Importanţa NAS-ului în infrastructura unui IMM

06 Iulie 2020De câteva luni, ca urmare a extinderii pandemiei COVID-19, mii de români lucrează de acasă. Este o schimbare importantă atât pentru ei, cât și pentru companiile angajatoare, care trebuie să se adapteze rapid la cerințele unui mod de lucru cu care nu sunt obișnuite.
Efortul presupune însă nu doar o schimbare de mentalitate, ci și adoptarea de soluții care să asigure confidențialitatea și disponibilitatea datelor accesate de utilizatorii finali, aflați acum în exteriorul sistemelor de protecție perimetrală ale organizațiilor.
Este o sarcină dificilă mai ales pentru companiile medii și mici, cu resurse limitate și experiență redusă în managementul angajaților ce lucrează de la distanță. Aceasta poate fi ușurată cu ajutorul sistemelor de stocare Network Attached (NAS), care oferă o serie de avantaje solide, valoroase mai ales în contextul actual: • sunt ușor de instalat, configurat și gestionat, • sunt scalabile și pot fi personalizate pe cerințele de utilizare specifice fiecărei companii, • sunt accesibile financiar.
Sunt argumente concrete, validate deja în piață și care au convins la nivel global peste 80% dintre companiile aflate în categoria Small and Midsize Business (SMB) să utilizeze sistemele NAS.

Performanță accesibilă

În mod evident, nu toate soluțiile de acest tip sunt create în mod egal. Dincolo de o serie de funcționalități și caracteristici de bază comune, producătorii de top plusează prin avantaje competitive proprii.
Synology este un astfel de caz, care se remarcă pe piața soluțiilor NAS prin faptul că are produse cu performanțe și funcționalități de nivel Enterprise la prețuri accesibile categoriei IMM.
Însă, pe lângă avantajul costurilor de achiziție și de operare reduse, soluțiile NAS de la Synology dedicate mediului business au avantajul că răspund la două nevoi actuale:

• Facilitarea colaborării angajaților prin simplificarea partajării datelor;
• Asigurarea unui sistem centralizat de backup care să garanteze disponibilitatea datelor.Beneficii directe

Concret – pentru a lucra eficient din afara companiei, angajații au nevoie să poată accesa și schimbă date între ei. Metodele clasice – precum atașarea fișierelor la mail-uri sau utilizarea serviciilor de file-sharing – sunt greoaie, nesigure și limitează dimensiunea fișierelor transmise. Soluțiile NAS de la Synology elimină aceste minusuri, funcționând ca un echipament centralizat de stocare, care acoperă necesitățile unui IMM. Sistemele sunt gândite astfel încât stocarea și partajarea de fișiere să se realizeze simplu și rapid, fiecare utilizator final putând trimite/primi fișiere atât intern (prin accesarea contului propriu și trimițând notificări care destinatari), cât și extern (prin intermediul funcționalităților Share File Links și Create File Requests).
Soluțiile NAS de la Synology acoperă însă și o altă cerință critică extrem de importantă în actualul context – asigurarea unui sistem centralizat de backup, fără nici un cost suplimentar de licențiere. Mai mult, acesta oferă şi opţiunea de restaurare a datelor, la cerere, într-un mod simplificat, accesibil oricărui membru al companiei.

Synology NAS integrează funcționalități special concepute să maximizeze eficiența backup-ului prin:
• deduplicarea datelor, utilă mai ales atunci când există mai multe versiuni identice al unui fișier pe device-uri diferite (se pot atinge astfel economii de spațiu de stocare de până la 50% – informaţie demonstrată de studiu SHISEIDO - https://www.synology.com/en-global/company/case_study/SHISEIDO_Taiwan_ABB)
• sincronizarea datelor la cerere sau în intervale de timp prestabilite (pentru a reduce consumul de resurse și lățime de bandă);
• incremental backup; cerarea de copii succesive ale datelor ce conțin doar porțiunea care s-a modificat de la realizarea copiei de rezervă

Scenarii de lucru

Cu ajutorul aplicațiilor Synology NAS, precum suita Active Backup, companiile mici și mijlocii care utilizează unelte Cloud precum Office 365 sau G Suite pot scăpa de nevoia de a mai achiziționa spațiu suplimentar de arhivare. Suita Active Backup le ajută să realizeze simplu și automat backup-ul complet al email-urilor, contactelor, calendarelor, conturilor Drives (My Drives sau Team Drives) etc., eliminând riscul pierderii datelor în mod accidental.
În plus, Synology NAS oferă IMM-urilor posibilitatea de a-și crea configurații de stocare de tipul High Availability (HA), pentru a asigură disponibilitatea permanentă a datelor și serviciilor. (De exemplu, cu două sisteme NAS pate fi construit un cluster HA în care toate datele, aplicațiile și serviciile de pe un echipament activ sunt replicate în timp real pe cel de al doilea, pasiv, care poate prelua în doar câteva secunde sarcinile primului în cazul în care funcționarea acestuia este afectată.)Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite