Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

ESET: un studiu arată că numeroase routere populare sunt afectate de lacune critice de securitate

14 Iulie 2020Un studiu care și-a propus să analizeze cât sunt de sigure routerele “consumer-grade” a dezvăluit că toate cele 127 de dispozitive testate prezintă vulnerabilități de securitate.

Un studiu recent care a evaluat peste 100 de routere dedicate utilizatorilor de acasă, comercializate de șapte dintre cei mai importanți fabricanți de astfel de echipamente, a arătat că aproape toate routerele testate prezintă configurări cu lacune de securitate neremediate încă și, adesea critice, care lasă dispozitivele - și utilizatorii lor expuși în fața unor potențiale atacuri cibernetice.

„Nu a existat niciun dispozitiv fără vulnerabilități critice cunoscute”, se arată în studiul numit Home Router Security Report 2020. Acesta a fost realizat de un institut german Fraunhofer Institute for Communication, Information Processing and Ergonomics (FKIE) și a analizat 127 de modele de routere ale unor branduri precum ASUS, AVM, D-Link, Linksys, Netgear, TP-Link și Zyxel.Studiul a evaluat, de asemenea, modele de router mai avansate, deși nu înseamnă, în niciun caz, că acestea au stat mai bine la capitolul lacune. „AVM face treabă mai bună decât modelele celorlalți vendori în ceea ce privește majoritatea aspectelor, pe când ASUS și Netgear oferă o calitate superioară în anumite aspecte față de D-Link, Linksys, TP-Link și Zyxel”, au spus cercetătorii.

Mai multe detalii pe acest subiect puteți găsi în articol nostru de pe blog.

Pentru mai multe informații despre produse vizitați www.eset.ro.