Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

„Modelul Cristofor Simionescu”

29 Iulie 2020




A existat şi există încă un „model Cristofor Simionescu” – aşa cum l-aţi denumit. Patruzeci şi cinci de promoţii i-au urmat cursurile – şi, deşi contrar normelor nu a strigat niciodată condica, amfiteatrele erau întotdeauna pline până la refuz –, a fost admirat şi iubit de studenţi, mai multe promoţii purtându-i numele. În fiecare an, de ziua lui de naştere, îmi telefonează, îmi vorbesc despre cursurile lui, despre sfaturile şi glumele sale, deapănă amintiri care îl au drept personaj central.

Foştii săi studenţi vin, şi astăzi, din toata ţara pentru a participa la evenimente organizate în memoria lui. Mulţi dintre ei, din promoţii diferite, alături de foşti colaboratori mi-au marturisit, în decursul anilor, că tata a fost modelul lor de viaţă. A fost un exemplu demn de urmat, un om al şcolii şi al cetăţii, şi pentru mulţi dintre cei care l-au cunoscut continuă să fie.

Astăzi? Trăim vremuri neobişnuite, în care intelectualii veritabili sunt absenţi din viaţa societăţii, fiind promovate nonvalorile şi pseudoelitele. Societatea este bolnavă, nu-şi găseşte drumul, nu mai ştie care sunt valorile autentice, am început să ne uităm trecutul – şi, fără a ne cunoaşte trecutul, nu vom avea nici un viitor.

Avem mare nevoie de repere. Şi mai există modele în societatea românească – totul este să le descoperim şi să le urmăm exemplul.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite