Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Īn vreme de pandemie, mai multă piraterie

29 Iulie 2020



Fiindcă suntem în plină perioadă de evoluție a pandemiei, iar efectele sale se simt pe toate planurile, Bitdefender și GTS au organizat la începutul lunii iulie un seminar on-line, menit să analizeze riscurile la care sunt expuse în ultima vreme rețelele de calculatoare.

Gazdele seminarului au fost Patricia Spaller (Inside Territory Account Manager) și Dragoș George Căzăceanu (Inside Sales Engineer), ambii de la Bitdefender.
Cei doi specialiști au început prin a spune că riscurile de piraterie informatică au crescut odată cu venirea pandemiei de Covid-19, fiindcă multe companii și-au trimis angajații să lucreze de acasă, unde computerele lor nu au întotdeauna cele mai performante și mai noi sisteme de securitate. Numărul atacurilor a crescut în timpul pandemiei mondiale. Cu toate acestea Bitdefender a reușit să gestioneze bine perioada, prevenind atacuri asupra marilor clienți pe care-i are compania, dintre care trebuie amintiți FBI, Europol, Departamentul de Justiție al SUA, Amazon, Microsoft și alții.

Inginerul Dragoș George Căzăceanu a prezentat Gravity Zone Ultra, o platformă unificată de securitate informatică, care face ca hackerii să nu mai reușească să penetreze rețelele unor insituții. Practic, toate componenetele necesare securizării unor rețele și eliminării unor viruși vor fi livrate de către același furnizor, vor acționa în compatibilitate, iar costurile „protecției” vor fi și ele reduse.



Human Risk Analitics

Bitdefender a trecut la o strategie integrată de luptă cu ceea ce se cheamă „malware”. Ea se bazează foarte mult pe prevenție și pe identificarea potențialelor riscuri și prevenirea lor. Specialiștii companiei și-au dat seama că multe acțiuni de spionaj, distrugere de baze de date sau virusarea unor terminale și rețele se datorează factorului uman. Din 7 iulie a devenit operațională o platformă denumită Human Risk Analitics, care va analiza naivitățile, greșelile, lipsa de prudență și slăbiciunile care permit penetrarea rețelelor de către infractorii informatici.

Practic se vor monitoriza și analiza toate metodele ilegale de „păcălire” a vigilenței unor operatori și se va vedea frecvența și „pattern”-ul lor. Operatorii aflați sub protecția celor de la Bitdefender vor putea fi avertizați și „școliți” să nu le lase atrași în capcanele intinse cu abilitate de către hackeri. Prin sprijinul acordat astfel unor companii, riscurile de pentrare în sistemele lor informatice vor fi reduse drastic.

O consolă unică pentru combaterea de malware
Practic, Bitdefender a lansat pe piață o consolă unică, menită să fie mult mai eficientă în combaterea diverselor „malware”. Ea conține atât soluțiile clasice de identificare, scanare și remediere automată a vulnerabilităților existente, dar dă o mare importanță și prevenirii lor sau găsirii rapide a unor soluții tehnice pentru rezolvarea fără daune mari a riscurilor nou apărute. Pentru cei care vor să încerce noile tehnologii ale cunoscutei companii se oferă o perioadă gratuită de 90 de zile pentru testarea lor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite