Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Tokenizare via blockchain și conferințe dedicate

29 Iulie 2020



Tokenizarea este parte din viitorul nostru digital, dar încă se lasă așteptată. Totuși, din ce în ce mai multe companii au început să înțeleagă beneficiile tokenizării pe blockchain și să o folosească în favoarea lor.

Tokenizarea nu este un fenomen nou. La cazinouri se folosesc jetoane (tokens) care țin locul banilor cu mult înaintea apariției tehnologiei blockchain. Inclusiv token-uri digitale există dinaintea tehnologiei blockchain, de exemplu banii folosiți de diverse jocuri care de multe ori au conversie reală în dolari.

Ce aduce nou tehnologia blockchain este descentralizarea procesului de tokenizare, capacitatea mult crescută de automatizăre de plăți, precum și asigurarea ownership-ului. Dacă banii virtuali pe care îi ai într-un joc pot fi oricând retrași sau contul șters de către compania care deține jocul, tehnologia blockchain nu permite celor care emit token-uri să le și retragă sau șteargă, asigurând individul că token-ul deținut de el este pentru totdeauna al lui.

Am discutat cu Sergiu Drăgănuș despre prima conferință globală tokenizată, despre Cryptocoin Pro și despre tokenizare cu ajutorul tehnologiei blockchain în general.

Îți propun să analizăm ce s-a întamplat Virtual Blockchain Summit. Care este ideea evenimentului?
Evenimentul a pornit ca un instrument de marketing pentru Cryptocoin Pro, pentru a intra în legătură cu diverși parteneri pentru soluția noastră și pentru a crea încredere, dificil de generat pentru companii din estul Europei. După primele săptămâni mi-am dat seama că poate fi transformat în ceva mai mare decât un simplu instrument de marketing și mi-am zis, de ce nu?

Am început să cooptez și mai mulți speakeri și ce consider important la parteneriate este ce oferi la schimb, așa că m-am gândit să folosim tehnologia blockchain astfel încât fiecare participant la eveniment să dețină o parte din eveniment, să devină o parte din concept. Așa am început să caut soluții pentru tokenizarea evenimentului. La Cryptocoin Pro avem experiență de tokenizare de utility tokens și un prim proiect de STO pe real estate. Pentru tokenizarea evenimentului
însă am încheiat un parteneriat cu cei de la Tokeny din Luxemburg, care după părerea mea au tehnologia cea mai avansată din Europa când vorbim de tokenizare de asset-uri.

Astfel am folosit experiența cumulată să lansăm un prim eveniment global tokenizat, mai ales dacă ținem cont că ne forțează COVID-ul să stăm mai mult în fața calculatoarelor. COVID a devenit de fapt cel mai bun catalizator nu doar pentru blockchain, ci pentru mediul online în general.

Următoarea întrebare era oricum despre tokenizare, așa că dacă tot ai intrat în subiect, hai să detaliem cum s-a făcut exact tokenizarea, când se eliberează token-urile, ce sens au și ce reprezintă pentru cei care au primit token-ul.
Procesul de tokenizare este ongoing, iar token-urile vor fi eliberate după eveniment. Din cauza lipsei unei legislații europeane pentru tokenizare, în multe țări tokenizarea se află în zona gri. Există și țări precum Luxemburg unde avem legislație, iar blockchain-ul poate fi folosit pentru a ține baze de date de ownership de asset-uri. Primul lucru pe care îl facem noi e să păstrăm o copie pe blockchain (mirroring) a datelor de la registrul comerțului. Mai exact, persoanele care intră în conceptul VBS Live vor deveni coproprietare ale firmei care organizează evenimentul.

Deci este chiar equity ce dați voi participanților?
Scopul final este să oferim equity, întreg conceptul de conferință să se împartă între participanți. În primă fază se va crea un utility token, care la momentul oportun va fi transformat în security token, model practicat și de alte proiecte din zona crypto.

Facem asta pentru că efortul acestui eveniment nu a fost doar al meu personal. Fiecare speaker care a participat a trebuit să se pregătească, să aloce timp pentru eveniment și așa mai departe.

Pe ce platformă le lansați, Ethereum?
Da, folosim tehnologia T-REX de la Tokeny, care este de fapt un token ERC 2.0 însă cu niște atribute specifice pentru asset-uri, cu proviziuni anti-spălare de bani, ceea ce le face conforme cu legislația europeană în vigoare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Re
Felicitari pentru articol!
28 Septembrie 2022, 07:40:52