Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Pe frontul conectivității cu Bogdan Mihalcea, Country Manager Aten România

07 Septembrie 2020Lumea devine din ce în ce mai digitalizată, companiile au învățat să facă business de la distanță, școlile sau bisericile să-și desfășoare activitatea online mai mult sau mai puțin, dar o întreagă lume se bazează din ce în ce mai mult pe tehnologie tot mai sofisticată, în care conectarea sau lipsa conectării ne poate afecta la orice pas. În acest context, compania ATEN a deschis la finalul anului trecut biroul său din România și derulează activitatea regională în Europa Centrală și de Est pe parte de vânzări, training tehnic, precum și service RMA (Reliability Maintainability Availability) regional - din centrul său de la București. Am discutat cu Bogdan Mihalcea, Country Manager Aten România, despre cum a debutat și evoluat local și regional compania, într-o perioadă total atipică pentru afaceri, dar mai ales despre oportunități, noi valențe și tendințe pe frontul conectivității și al administrării datelor.Pandemia a schimbat lumea în care trăim și a sporit importanța universului digital și a conectivității. Care sunt noile valențe adăugate conectivității, din perspectiva ATEN, un player important la nivel global?

Noua normalitate ne provoacă din ce în ce mai mult să lucrăm într-un cu totul alt mod față de cum am fost obișnuiți. Pandemia nu a făcut decât să accelereze un trend deja existent de adopție și integrare a soluțiilor tehnologice ce permit teleworking-ul și accesarea unor resurse de la distanță. Birourile adaptate la noua realitate permit colaborarea virtuală și transmiterea facilă a semnalului video și audio la o calitate deosebită. Ca lider în domeniu, suntem cu un pas înaintea tendințelor de pe piață prin divizia de cercetare dezvoltare în care compania ATEN investește permanent. ATEN deține peste 570 de brevete înregistrate la nivel internațional și o echipă de cercetare ce asigură un flux constant de soluții inovatoare, de unde rezultă un portofoliu cuprinzător de produse disponibile la nivel mondial.
Infrastuctura - și mă refer aici la Internet - a fost deja construită în zeci de ani. Din fericire există deja tehnologia necesară care să și exploateze această mare rețea tocmai pentru a aduce acele noi valențe pe care le menționați. Transmisiile live audio/video peste internet capătă o importanță majoră în noul context, iar un număr în creștere de clienți conștientizează nevoia de a implementa soluții profesionale de teleprezență. Trebuie să înțelegem că aceste transformări nu sunt doar temporare, ele vor căpăta un aspect de permanență, iar dacă decizia investițională este una corectă încă de acum, amortizarea investițiilor va fi extrem de rapidă pe termen scurt și mediu.
Avem un portofoliu de produse extrem de diversificat, care acoperă necesarul de control și management la distanță al infrastructurii IT pentru orice tip de companie. Mai mult, putem gestiona și conținutul digital, iar aici menționez doar unul din produsele noastre de top pentru streaming live: UC9020. Produsul a primit multiple premii tocmai pentru că răspunde provocărilor prezente. Astfel, după ce anul trecut UC9020 StreamLIVE HD a primit premiile COMPUTEX Best Choice Award 2019, Good Design Award 2019 și Video Edge Product Innovation 2019, recent a primit premiul ”Future Best” în cadrul NAB Show. Este evident că soluția și-a demonstrat calitățile necesare în domeniul ce trece acum printr-o evoluție accelerată - streamingul live - simplificând procesul de producție video.


Cum și-a propus să facă diferența compania ATEN la nivelul soluțiilor de conectică și a sistemelor IT de administrare de date, iar acum de transmisii live? Cu ce ați venit nou, inovativ în această perioada de criză, mai ales că o bună parte din expertiza companiei se concentrează pe soluții oferite domeniilor sensibile acum - precum medical, educațional și guvernamental - puternic afectate. Există un model de bună practică ATEN în România pe frontul COVID-19?

Aten are o expertiză în domeniul IT de peste 40 de ani. Suntem liderul absolut în zona de control la distanță și management al infrastucturilor IT prin intermediul echipamentelor noastre KVM. Am folosit experiența căpătată în transmisia semnalelor audio-video din echipamentele KVM pentru a intra într-o zonă cu totul spectaculoasă: industria audio-video profesională cu toate ramificațiile ei care, mai nou, include și streamingul live. Suntem deja un jucător important când vine vorba de digital signage, iar parteriatele strategice pe care le avem cu alți vendori mari cum ar fi: LG, Bosch, ViewSonic, Philips, Axis, Mobotix ș.a., din domeniu confirmă acest lucru.
Diferența față de concurenți o facem prin mai multe lucruri. Unul ar fi calitatea produselor. Menționez că avem o rată de defectare de sub 0,5%. Altul ar fi portofiul complet de soluții ce permit controlul distant al infrastructurii IT, dar și a conținutului audio-video tranzitat prin rețea. Mai mult, oferim clienților noștri soluții la cheie de săli de întâlnire în care putem controla total mediul ambiant prin interconectarea la lumini, climatizare, dispozitive audio-video, jaluzele, precum și dispozite IT de unde preluăm conținutul audio-video și îl distribuim către videowall, proiector, diplay-uri etc. Avantajul nostru rezidă tocmai în această capacitate de a integra într-o singură soluție dispozitive care până acum făceau parte din medii total diferite și a da clientului nostru posibilitatea de a le controla printr-o singură apăsare de buton pe tabletă. Dacă ne referim la implementările de succes din România, ele există și vă pot confirma că echipementele și soluțiile noastre se pot regăsi în spitale mari, unde calitatea noastră este cu atât mai mult apreciată în aplicațiile critice. Apoi soluțiile noastre se regăsesc în aeroporturi, hoteluri, spații administrative și educaționale ș.a. Datorită contextului, a existat un interes crescând și pentru produsele noastre de live-streaming, mulți influenceri sau vloggeri utilizând dispozitive ATEN în timpul Stării de Urgență pentru transmisiile de acasă. Mai mult, vedem o cerere în creștere pe aceste produse în zona de cult religios, precum și pe zona educațională.La baza noii revoluții industriale se află sistemele cyber-fizice și tehnologia IoT. În ce fel este ATEN driver și player-cheie al transformărilor digitale?

Conectarea stă la baza noilor transformări digitale, iar Internet of Things sau Industrial IoT nu mai este doar un trend, este o realitate. În domeniul industrial conectarea sistemelor de urmărire a producției, posibilitatea de a depista și izola un incident pentru a preveni unele daune sau multe alte intervenții sunt posibile tocmai datorită conectării ce se bazează pe soluțiile ATEN.. Un alt aspect care apare în domeniul industrial este afișarea informației necesară pentru urmărirea producției, precum și pentru prevenirea accidentelor de muncă. Iar o acuratețe sporită a modului de afișare permite ca aceste funcțiuni să fie îndeplinite cu precizie.
Soluțiile noastre hardware și software permit supervizare în timp real a mii de servere, contribuind asfel la eficiența procesului de producție.

Cum a crescut compania în România și la nivel regional, pe diversele ei paliere de activitate? Care sunt soluțiile și produsele care au avut cel mai mare impact?Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite