Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Honneywell si Vertiv, parteneri pentru sustenabilitatea operatiunilor din centrele de date la nivel global

21 Octombrie 2020• Efortul comun al celor două companii îmbină experiența tehnologiei operaționale a Honeywell, cu soluțiile critice de infrastructură digitală ale Vertiv, pentru a crea centre de date cu costuri de operare mai sustenabile și mai eficiente
• Ofertă comună reunește selecția inteligentă a resurselor energetice cu vizibilitatea centralizată a operațiunilor și a infrastructurii, pentru a ajuta la reducerea consumului de energie

Centrele de date permit activarea aplicațiilor online de care oamenii au nevoie pentru activitatea lor profesională, pentru divertisment și pentru comunicare, însă transmiterea informațiilor în întreaga lume presupune un consum mare de energie electrică.
Recent, doi lideri ai industriei au anunțat o colaborare prin intermediul căreia vor crea centre de date cu costuri de operare mai sustenabile și mai eficiente.
Honeywell (NYSE: HON), lider global în clădiri conectate, și Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, vor colabora pentru a crea soluții integrate menite să optimizeze sustenabilitatea, reziliența și performanța operațională a centrului de date. Potrivit estimărilor, aceste soluții vor fi disponibile în 2020.
În cadrul parteneriatului, Honeywell oferă sistemele de management al clădirilor (BMS), software-ul operațional și produsele de siguranță și securitate, iar Vertiv oferă surse de alimentare neîntreruptibilă (UPS), distribuția de energie, managementul termic, monitorizarea infrastructurii și soluțiile modulare. Aceste soluții oferite de cele două companii, vor permite operatorilor de centre de date de mari dimensiuni, de centre de colocare și periferice, să integreze date din mai multe domenii într-un centru de date. Companiile vor valorifica datele din faza de construcție pentru a stimula optimizarea operațiunilor, reducând consumul de energie și costurile, îmbunătățind, totodată, performanța și sustenabilitatea centrului de date.
“Centrele de date se confruntă cu provocări similare cu ale celorlalte clădiri care au sisteme disparate, însă nu au fost proiectate să funcționeze împreună, dar experimentează aceste provocări la o scară mai mare,” spune Vimal Kapur, președinte și CEO la Honeywell Building Technologies. “Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Vertiv pentru a oferi soluții integrate care vor facilita operatorilor centrelor de date să transforme multiplele date pe care le extrag din echipamente, în acțiuni care creează operațiuni mai eficiente și mai ecologice.”
“Continuitatea afacerii este mai importantă ca niciodată, acum că tot mai mulți oameni lucrează, învață și se conectează de la distanță, provocând o explozie simultană de date și de cerere pentru noi centre de date. Există o nevoie și, totodată o oportunitate ca centrele de date să fie mai eficiente, mai fiabile și mai sustenabile,” spune Rob Johnson, CEO la Vertiv. “Colaborarea noastră cu Honeywell ne va ajuta să deservim în mod colectiv clienții centrului de date. Ofertele noastre se completează reciproc pentru a oferi o valoare mai mare operatorilor de centre de date.”

Colaborarea îmbunătățește gestionarea energiei în privința timpului de funcționare, eficienței și sustenabilității
În 2018, centrele de date au reprezentat aproximativ 1% din consumul de energie din lume. În timp ce industria a făcut pași importanți în reducerea și compensarea cererilor de energie, inclusiv creșterea utilizării energiei regenerabile, se poate lucra mai mult pentru crearea unui viitor mai sustenabil și neutru din punct de vedere al carbonului.
Concentrarea inițială a companiilor va fi pe soluții de micro-grid pentru centrele de date, care vor permite o integrare mai eficientă a surselor alternative de energie, cum ar fi energia solară, celulele de combustibil și bateriile, oferind operatorilor o abordare scalabilă, care va spori rapid funcționalitatea și va îmbunătăți costul total de operare.
Prima ofertă din colaborare va fi o soluție inteligentă de gestionare a energiei, care dispune de un sistem de management al resurselor energetice și de supraveghere într-o singură platformă integrată. Îmbinând stocarea energiei, analiza, prognozele și optimizarea economică, soluția va oferi centrelor de date o selecție inteligentă și autonomă a surselor de energie și a serviciilor de rețea pentru operarea centrului de date și a reduce costurile cu energia, menținând în același timp cerințele de disponibilitate. Soluția poate ajuta centrele de date să îndeplinească cerințele de disponibilitate, optimizând în același timp costurile energetice, îndeplinind obiectivele de sustenabilitate corporativă și reducând amprenta generală de carbon. De asemenea, va permite operatorilor să gestioneze mai bine obiectivele de durabilitate și să țină cont de factorii de risc externi, cum ar fi vremea sau fiabilitatea rețelei.

Operațiuni rezistente susținute de brand-uri de încredere
Cantitatea mare de energie utilizată pentru gestionarea termică, sistemele de infrastructură și securitatea fizică într-un centru de date poate crește riscul de nefuncționare. Noua soluție scalabilă de gestionare a energiei inteligentă, de la Honeywell și Vertiv, este ușor de implementat, fiind concepută pentru a permite monitorizarea și întreținerea de la distanță, a reduce costurile, a elimina redundanța și a îmbunătăți eficiența consumului de energie (PUE).
Împreună, companiile vând mărci de produse de top ale industriei, care oferă centrelor de date cel mai bun suport diferențiat, precum: activitatea de detectare avansată a Honeywell, cu marca VESDA de tehnologie avansată de detectare a fumului; platforma de gestionare a performanței întreprinderii, Honeywell Forge, inclusiv Honeywell Forge Energy Optimization; Enterprise Buildings Integrator (EBI) și Niagara Framework; soluțiile de gestionare a energiei, Vertiv™ Liebert®, Vertiv™ Avocent™ cu soluții de monitorizare și management IT, și Vertiv™ Geist™ cu soluții de distribuție a energiei electrice.

Pentru a afla mai multe despre colaborarea dintre Honeywell și Vertiv, vizitați https://hwll.co/vqtw6 sau http://b.link/3c94d.

Despre Vertiv

Vertiv asigură simultan hardware-ul, software-ul, statisticile și serviciile necesare pentru ca aplicațiile vitale ale clienților să funcționeze constant, să aibă performanțe optime și să se dezvolte odată cu nevoile afacerii lor. În calitate de Architects of Continuity™, Vertiv răspunde celor mai importante provocări în ceea ce privește centrele de date de astăzi, rețelele de comunicare și facilitățile comerciale și industriale cu un portofoliu de soluții pentru energie, climatizare și infrastructură IT și servicii începând din zona cloud și până în zona edge a rețelei. Cu sediul în Columbus, Ohio, SUA, Vertiv are în jur de 20.000 de angajați și își desfășoară activitatea în peste 130 de țări. Pentru mai multe informați și pentru ultimele noutăți și date de la Vertiv, vizitați Vertiv.com

Honeywell Building Technologies

Honeywell Building Technologies (HBT) is a global business with more than 20,000 employees. HBT creates products, software and technologies found in more than 10 million buildings worldwide. Commercial building owners and occupants use our technologies to ensure their facilities are safe, energy efficient, sustainable and productive. For more news and information on Honeywell Building Technologies, visit http://www.honeywell.com/newsroom

Honeywell (www.honeywell.com) is a Fortune 100 technology company that delivers industry specific solutions that include aerospace products and services; control technologies for buildings and industry; and performance materials globally. Our technologies help aircraft, buildings, manufacturing plants, supply chains, and workers become more connected to make our world smarter, safer, and more sustainable. For more news and information on Honeywell, please visit www.honeywell.com/newsroom.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite