Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

Digitalizarea și Generația Z. Ce indicatori de performanță urmăresc acum managerii de HR

19 Noiembrie 2020




Fiind generația cea mai independentă, tinerii aduc multe provocări pe piața locurilor de muncă, iar managerii de HR trebuie să găsească un echilibru între un salariu motivant, beneficii, dezvoltare profesională și evaluarea performanțelor. Dacă în anii trecuți, indicatorii de performanță se bazau mai mult pe date cantitative, trendurile actuale se îndreaptă spre o abordare calitativă.

Ca să înțelegem Digital Natives trebuie să facem efortul de a ne imagina o minte construită diferit. Este important să renunțăm la preconcepții cu privire la neconformitatea generației Z pentru nevoile curente ale pieței muncii. Printre trăsăturile diferite ale acestei generații le enumăr pe cele cu potențial de performanță: capacitatea de multi-tasking, adaptabilitate ridicată, apetitul pentru a găsi sens în muncă, exigența etică în evaluarea potențialilor angajatori. Vedem că valorile lor sunt specifice, poate diferite; la fel și felul de a gândi, a lucra, a face lucrurile. Dacă eșuăm să-i înțelegem, eșuam să ne adaptăm și să înțelegem viitorul”, soune Silvia Luican, fondator IZI data.

Cea mai importantă întrebare pe care liderii lumii o au în minte în această perioadă nu este ”În ce măsură automatizarea și augmentarea muncii umane vor conduce la pierderi de locuri de muncă pentru oameni?, ci În ce măsură piața globală a muncii se poate susține în condițiile diviziunii muncii între oameni, roboți și algoritmi?”, arată cel mai nou raport al World Economic Forum asupra viitorului locurilor de muncă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite