Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Președintele Klaus Iohannis: „Cercetarea trebuie privită ca o investiție în viitorul României. Este, alături de educație, șansa noastră la un viitor pe care nu avem voie să-l ratăm”

20 Noiembrie 2020






Dacă dorim soluții eficiente pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă, dezvoltarea noilor tehnologii pe bază de hidrogen, precum și rafinarea soluțiilor de stocare a energiei sunt cruciale.

Cercetarea trebuie privită ca o investiție în viitorul României. Este, alături de educație, șansa noastră la un viitor pe care nu avem voie să-l ratăm. Sunt convins că, prin prezența aici, astăzi, a miniștrilor cu responsabilități în domeniu, angajamentul pentru susținerea cercetării în România va prinde contur și va căpăta continuitate”.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a confirmat această perspectivă, subliniind contribuția pe care ICSI Rm. Vâlcea o are în domeniul nuclear și în dezvoltarea tehnologiilor bazate pe hidrogen:

„Am acceptat cu bucurie invitația Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice - ICSI Râmnicu Vâlcea, care, în acest an, sărbătorește împlinirea a 50 de ani de la înființare.
Am fost onorată ca alături de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și în prezența doamnei vicepremier, Raluca Turcan, a ministrului fondurilor europene, domnul Marcel Ioan Boloș, precum și a directorului general al institutului, dr. fiz. Mihai Varlam, să asist la lansarea a două proiecte importante de infrastructură de cercetare în cele două domenii-tradiție pentru ICSI Râmnicu Vâlcea - tehnologii izotopice și procese criogenice.


Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, în timpul vizitei la ICSI Rm. Vâlcea


Institutul vâlcean este un adevărat suport științific pentru domeniul nuclear, precum și pentru dezvoltarea și implementarea tehnologiilor bazate pe hidrogen în țara noastră. A fost de un real interes să pot vizita diverse laboratoare din cadrul institutului (de hidrogen, tritium și laborator criogenie), iar după ce am cunoscut și câțiva dintre membrii echipei de cercetători, sunt convinsă că ICSI Râmnicu Vâlcea dispune de toate condițiile pentru a deveni un centru de cercetare-dezvoltare internațional și un lider regional recunoscut în realizarea și promovarea de tehnologii eficiente pentru atingerea obiectivelor noii strategii energetice a țării, a creșterii calității mediului, vieții și a securității alimentare.
Felicit întreaga echipă a ICSI Râmnicu Vâlcea! La mulți ani și multe realizări în domeniul cercetării!”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite