Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

(R)evoluția Tehnologiei Edge: o nouă eră pentru segmentul Channel

25 Noiembrie 2020



Dacă ne gândim la modul în care pandemia a remodelat industria tehnologiei, observăm destul de ușor că o bună parte din viața noastră gravitează, la ora actuală, în jurul digitalizării. Cum am fi putut depăși această perioadă, într-o lume fără Microsoft Teams, Zoom, WebEx sau Skype? Și ce rol va avea digitalizarea în viitor?



Un bun exemplu este tranziția de la lucrul la birou, către lucrul de la distanță. Biroul de acasă a devenit o destinație în sine și de sine stătătoare, aflată la marginea rețelei. Și, cum tendința de a lucra de acasă va continua, tehnologia de calcul Edge va fi un segment tot mai bine dezvoltat, astfel încât să poată răspunde cu succes practicilor actuale. Privind retroactiv, putem spune că investițiile în Edge – de exemplu, în rețele mai mari de distribuție, ar fi putut să fie de ajutor în rezolvarea unor probleme legate de lățimea de bandă, cu care ne-am confruntat în perioada carantinei.
Companii din numeroase domenii se orientează acum spre investiții în digitalizare, pentru a putea fi mai competitive în piețele pe care le deservesc, iar o bună parte din această digitalizare trebuie să fie implementată cât mai aproape de utilizator, în afara ‘nucleului’ centrului de date.
Distribuitorii și integratorii ITC își ajută clienții să depășească aceste provocări, îmbinând expertiza în industrie cu un portofoliu de mărci puternice. Infrastructura critică ITC este fundația de care orice companie are cu adevărat nevoie, iar acest lucru înseamnă mai mult decât o simplă asociere de componente – rack-uri, PDU, UPS-uri sau soluții de climatizare și control de la distanță. Producătorii precum Vertiv pot asigura disponibilitatea unui volum important de produse standardizate, alături de soluții complete disponibile la nivel global și service realizat de personal specializat.

Digitalizarea ca prioritate
Lecția anului 2020 este că investiția în digitalizare nu este opțională. În ultimele luni, tehnologia și industria ITC au demonstrat că sunt centrul de greutate al societății actuale, ajutând oamenii să rămână conectați și companiile să-și continue activitatea. Deși aceste tendințe legate de digitalizare nu sunt vreo noutate, evenimentele recente ne-au propulsat într-un context în care spațiul digital este esențial. Așadar, companiile și instituțiile care vor să beneficieze de oportunitățile aduse de digitalizare trebuie să înceapă prin a-și evalua chiar de azi infrastructura critică. Tehnologia Edge va fi, cu siguranță, o prioritate.
Programul nostru pentru parteneri a fost îmbunătățit și continuă să ofere integratorilor ITC din România cele mai bune produse și servicii din categorie, astfel încât aceștia să poată depăși provocările aduse de noile tehnologii, așa cum este, de exemplu, nevoia critică de soluții Edge. Vom continua să dezvoltăm Programul Vertiv pentru Parteneri (VPP) și, valorificând experiențele acumulate în acest an, să ne sprijinim partenerii la cel mai înalt nivel, astfel încât aceștia să exceleze”, afirmă Karmen Buljat, Field Marketing Manager Vertiv pentru Europa Centrală și de Sud.
Noua suită de produse întregește portofoliul de tehnologii și servicii IT deținut de Vertiv, aducând o soluție completă și flexibilă, ce este bazată pe un rack cu o singură sursă, și include:
• Vertiv™ VRC IT Rack Cooling cu o versiune integrată și o versiune clasică, formată din unitate interioară și unitate exterioară și unitatea Vertiv™ Liebert® CRV Row Cooling, concepută special pentru echipamentele critice din camerele mici de servere, dulapuri de rețea și site-uri de calcul Edge.
• Seriile Vertiv™ Geist™ Rack rPDU cu o nouă priză combinată, 2-în-1, pentru conectivitate flexibilă și conectare simplă a cablului.
• Soluții UPS monofazate de înaltă eficiență, cum sunt Vertiv™ Liebert® GXT5, inovatorul Vertiv™ Edge line-interactive UPS și Vertiv™ Liebert® GXT RT+ UPS.
• Consola serială, Vertiv™ Avocent® ACS 8000, ce deține capabilități celulare care permit gestionarea integrată de la distanță a echipamentelor Vertiv și a terților, pentru asigurarea de operațiuni de rețea mai eficiente și mai sigure, chiar și pentru site-uri aflate la distanță sau ori de câte ori nu este disponibil internetul prin cablu.
• Vertiv™ Environet™ Alert, o nouă variantă de software care oferă capacități de monitorizare și control al infrastructurii pentru centrele de date de dimensiuni mai mici și infrastructura Edge, la un nivel de performanță enterprise.

Toate aceste oferte le permit partenerilor din România să câștige mai multe puncte prin intermediul programului VIP și să beneficieze rapid de recompense.
În luna iulie a acestui an, Vertiv a lansat și un program îmbunătățit, VIP+, care aduce și mai multe avantaje pentru parteneri, prin intermediul nivelului calității de membru Silver, Gold și Platinum. Înscrierea în VIP+ este extrem de simplă, iar cei care se înscriu pot primi stimulente suplimentare și reduceri mai mari la anumite pachete. Prin această abordare, și mai mulți parteneri vor putea să beneficieze de program și să își dezvolte, în același timp, abilități și cunoștințe cheie, în ritmul lor propriu.

Monitorizare de top, pentru centrele de date Edge de dimensiuni mici și medii
Vertiv™ Environet™ Alert este o nouă opțiune de software, care oferă capacități de top pentru monitorizarea și controlul infrastructurii, însă este perfect adaptată pentru centrele de date și de dimensiuni mai mici și a infrastructurii Edge. Disponibil la nivel global, Vertiv Environet Alert este un software accesibil și ușor de utilizat și reușește să elimine două dintre cele mai frecvente obstacole legate de implementarea acestui tip de soluții: permite o monitorizare în timp real, de tip vendor-agnostic, a sistemelor critice de infrastructură și alertează personalul atunci când aceste sisteme sunt expuse riscului.
Practic, software-ul acționează asemenea unui panou de monitorizare și are o interfață nouă, modernă și intuitivă, care oferă utilizatorilor vizibilitate și acces la date. În plus, aceștia pot personaliza datele monitorizate și raportate, astfel încât ele să aibă o relevanță maximă pentru protejarea și optimizarea eficientă a afacerii.
„Monitorizarea eficientă a centrelor de date, construită în jurul unui obiectiv, este esențială pentru a crește nivelul de vizibilitate al operațiunilor și a reduce riscurile și costurile, însă puține soluții au fost până acum accesibile și pentru operatorii mici”, spune George Topalov, Senior Sales Manager Vertiv pentru România și Moldova. „Vertiv Environet Alert oferă servicii esențiale de monitorizare pentru afacerile mici și mijlocii, astfel încât acestea să rămână conectate cu infrastructura lor critică și să își poată continua cu succes activitatea.”

Vertiv Environet Alert oferă servicii superioare de monitorizare, alertare, tendințe și organizarea datelor, pentru operatori din domeniul medical sau educațional, al serviciilor financiare, autorități, dar și pentru alte industrii care se bazează pe centre de date mai mici și facilități Edge. Este compatibil cu dispozitivele SNMP și se conectează prin API cu alte instrumente de gestionare a rețelei, cu software-ul de gestionare a infrastructurii centrului de date (DCIM) și cu sistemele de gestionare a clădirilor, pentru a permite o vizualizare completă a operațiunilor rețelei și simplificarea managementului acestor sisteme.

Centrele de date prefabricate: performanță și reziliență certificate
Vertiv şi Uptime Institute au devenit parteneri pentru centrele de date modulare TIER-Ready. Acesta reprezintă un acord strategic, în baza căruia modelele specifice ale PFM-urilor Vertiv sunt revizuite de Uptime Institute în timpul procesului de dezvoltare, pentru a se asigura că aceste soluții îndeplinesc cerințele stricte ale Standardului de Topologie TIER. Astfel, procesul de obținere a Certificării TIER este simplificat, pentru soluțiile în care sunt folosite centrele de date modulare prefabricate ale companiei Vertiv.
Utilizarea modelelor Vertiv PFM TIER-Ready oferă clienților garanția că, odată implementate, aceste infrastructuri pot obține rapid şi ușor Certificarea TIER pentru sistemele construite (TCCF). Soluțiile PFM ale Vertiv, denumite TIER-Ready, sunt acum disponibile în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) şi urmează să devină accesibile la nivel global pe parcursul anului 2020.
Ca parte a acordului de parteneriat, Vertiv a finalizat revizuirea designului TIER-Ready III a Uptime Institute pentru infrastructura PFM SmartModTM, pentru până la 10 rack-uri şi 80kW de încărcare IT. Facilitățile care folosesc soluțiile SmartMod ale TIER-Ready vor putea obține într-un timp scurt Certificarea TCCF a Uptime Institute.
PFM este o modalitate rapidă şi eficientă, prin care noul spațiu destinat centrelor de date să fie implementat printr-o instalare mult mai simplă decât în cazul celor convenționale. Implementarea PFM-urilor beneficiază de un progres semnificativ – în special în cazul economiile în curs de dezvoltare – fiind o modalitate de a dezvolta rapid o nouă capacitate, inclusiv Edge, fără a mai întâmpina dificultățile specifice unui proces de construcție tradițional şi cu o îmbunătățire a integrării, testării şi punerii în funcțiune a sistemului. Potrivit analiștilor 451 Research, piața centrelor de date PFM urmează să se extindă la o rată anuală de creștere compusă (CAGR) de cinci ani, de 14,4% până în 2021, când va atinge 4,4 miliarde de dolari.
„Parteneriatul cu Uptime Institute îi asigură pe utilizatorii centrelor de date PFM ale Vertiv, certificate TIER-Ready, că acestea nu sunt doar rapide şi ușor de implementat, ci şi rezistente”, adaugă George Topalov, Senior Sales Manager pentru România și Moldova în cadrul Vertiv. „Vertiv şi partenerii săi pot acum să își sprijine clienţii pentru a-şi construi o nouă capacitate, extrem de fiabilă şi disponibilă utilizând sistemul nostru SmartMod TIER- Ready III de la Uptime Institute. Odată instalate, aceste soluții pot obține rapid şi ușor Certificarea TIER a Instalației Construite”.
Vertiv SmartMod este o gamă de produse PFM complet autonomă, ușor configurabilă şi gata de utilizare, care permite implementarea rapidă a noului spațiu de date. Această abordare „conectează şi utilizează” are avantajul nu doar de a reduce timpul de pornire şi punere în funcțiune - la doar câteva zile în loc de săptămâni sau luni – dar şi reducerea potențialului pentru probleme cu privire la calitatea produsului, deoarece componentele sunt pre-integrate şi testate în prealabil. Pre-proiectarea şi integrarea înseamnă că SmartMod oferă, de asemenea, o mai mare siguranță a costurilor pentru clienți prin reducerea probabilității de modificări suplimentare la faţă locului.

Protecție de încredere pentru marginea rețelei
Marginea rețelei devine tot mai importantă pe măsură ce companiile își propun să valorifice tehnologii așa cum sunt Internet of Things și cloud computing ori alte aplicații ce presupun o putere de calcul centralizată, servicii de rețelistică și capacitate de stocare a datelor – toate realizate la o latență redusă. Centrele distribuite de date și cele Edge sunt la fel de importante pentru succesul afacerii precum și centrele de date centralizate, de dimensiuni mari, așa că echipamentele de protecție a alimentării trebuie să fie accesibile tuturor.
Sistemele critice care susțin funcționarea afacerii dumneavoastră nu au voie să colapseze. Vertiv vă vine în întâmpinare în asigurarea continuității în exploatare, oferind o gamă completă de surse inovative Libert de alimentare neîntreruptibilă cu energie electrică (UPS), precum şi sisteme UPS integrate, nedegradabile în timp, capabile să furnizeze energia necesară pentru infrastructura IT a companiei dvs., de la micile camere de server aflate la marginea rețelei şi până la centrele de date corporative sau cele hyperscale.
Vertiv™ Edge este o familie de UPS-uri de tip line interactive cu ieșire sinusoidală, ce se remarcă prin fiabilitate, eficiență, ușurință în utilizare și flexibilitate. Modelele au o capacitate cuprinsă între 500VA și 3000VA, în configurații mini-tower, rack/tower și rack-mount. Cu un factor de putere de 0.9, control asupra ieșirilor și multiple opțiuni privind timpul de funcționare, Vertiv™ Edge este alegerea perfectă pentru protejarea serverului și a rețelisticii, în cazul aplicațiilor IT distribuite sau a celor Edge.
UPS-urile Vertiv™ Edge pot acomoda până la 6 dulapuri cu baterii (EBCs), oferind o perioadă mai mare de funcționare la încărcare maximă, față de UPS-urile concurente. Facilitățile de auto-detectare fac bateriile ușor de adăugat și de configurat. În același timp, familia de produse Vertiv™ Edge este simplu de utilizat, datorită ecranului LED color, ce permite managementul accesibil și intuitiv, la fața locului, iar asistența SNMP este disponibilă la cerere. Vertiv™ Edge este compatibil cu software-ul gratuit Vertiv Power Assist, ce permite vizualizarea statusului UPS-ului local, dar și a sarcinii conectate la nivel local. Garanția standard de 2 ani, oferită atât pentru echipamentele electronice, cât și pentru baterii, reprezintă o protecție suplimentară pentru investiția dumneavoastră. Garanția standard poate fi extinsă pentru partea electronică și baterii până la 5 ani sau maxim 6 ani.

Climatizare simplificată: soluțiile Plug & Play

Pe măsură ce marginea rețelelor continuă să se extindă la nivel exponențial, iar companiile încearcă să utilizeze la maximum spațiul util pentru a genera venituri, rămâne tot mai puțin loc pentru IT. La rândul lor, managerii IT încearcă să găsească soluții cât mai bune pentru a proteja în mod corespunzător infrastructura critică, dar fără a compromite întregul spațiu disponibil la nivelul solului. Până acum, soluțiile de răcire aveau câteva dezavantaje importante: fie nu aveau capacitatea necesară, fie erau dificil de gestionat, sau, pur și simplu, erau mult prea mari. Vertiv VRC a găsit rezolvarea acestor probleme cu ajutorul unei soluții ce are la bază un rack: Vertiv™ VRC IT, ce economisește spațiu, timp și bani.

Dimensiuni mici, putere mare
Sistemul de climatizare Vertiv VRC este special proiectat pentru a se încadra în rack-urile standard EIA (Electronic Industries Alliance) de 19-inch. Sunt la fel de eficiente atât în sisteme de rack-uri deschise (perforate) sau solide (ori din plexiglass) și eliberează suprafețe importante la nivelul solului. Cu o capacitate de 3.500 de wați pentru răcirea echipamentelor critice și componente cu viteze variabile, care se adaptează în timp real la nivelul de căldură degajat, soluțiile de răcire de dimensiuni mici optimizează consumul de energie electrică și răspund cu succes nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor.

Ușor de instalat, rapid de pus în funcțiune
Managerii IT vor fi, cu siguranță, încântați de cât de simplu poate fi instalat Vertiv VRC. Sistemul vine cu un cablu de alimentare și o priză, pentru a fi pus în funcțiune în timp record. Pentru spațiile de dimensiuni mici, sistemul are la bază o conductă de evacuare a căldurii, ușor de conectat, care conduce aerul cald spre plafonul fals, unde poate fi preluat de instalația de climatizare a clădirii. Vertiv VRC poate fi utilizat și în aplicații de dimensiuni mai mari, precum hale de producție și depozite, unde căldura poate fi degajată în interiorul incintei. Unitățile Vertiv VRC sunt preîncărcate cu agent de răcire și au un kit de instalare complet, astfel încât să poată fi folosite rapid.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite