Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Reimaginarea educației īn era digitală

15 Decembrie 2020




Mulți specialiști prevăd că în următorii ani va exista o cerere crescută pentru tineri calificați pe toate nivelele de pregătire. Fiind sub influența digitalizării, locurile de muncă devin mai flexibile și mai ușor de adaptat. Acest lucru a dus la un număr tot mai mare de angajatori care caută personal cu capacități necesare pentru a gestiona informații de bază, a gândi autonom, a fi creativi, a utiliza resursele într-un mod inteligent, precum și a comunica eficient. Acestea sunt abilități ce pot fi dobândite în cadrul colegiilor terțiare, iar în universitatea noastră vom continua să extindem numărul specializărilor oferite.

Absolvenții USAMV București au primit pe durata studiilor o pregătire complexă și completă în care orele de curs se îmbină cu lucrările practice și cu stagiile desfășurate în stațiunile noastre, dar și în unități de producție, în directii sanitar-veterinare etc.
Studenții noștri beneficiază de mobilități Erasmus+, ocazie cu care vin în contact cu realitățile din țările europene, alții sunt implicați în contracte de cercetare cu parteneri străini sau participă la școli și tabere de vară în străinătate. Toate aceste experiențe îi ajută să-și perfecționeze vocabularul profesional în limbi străine, să înțeleagă problematica unei lumii afectată de globalizare, dar în același timp să-și dea seama de oportunitățile deosebite pe care mediul de afaceri și sectorul agro-alimentar românesc le oferă.

Studenţilor din USAMV București li se oferă pe parcursul anilor de studiu posibilitatea de a intra în contact cu firme de profil pentru stagii de practică, internship sau pentru a se angaja, prin intermediul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră. Așadar, universitatea noastră a înţeles beneficiile unei universități antreprenoriale şi, pentru a nu rămâne doar un deziderat, am construit şi modele antreprenoriale, astfel încât elevii de liceu, studenţii, dar şi părinţii acestora să se poată convinge că a fi inginer în domeniile noastre de activitate este esenţial pentru societate, iar investiţia într-o astfel de educaţie este viabilă pe termen lung. Prin urmare, prin tot ceea ce am dezvoltat în universitate, ne-am dorit să asigurăm cadrul care să permită studentului şi absolventului USAMV Bucureşti să beneficieze de modelele şi experienţa necesare atât pentru a deveni un antreprenor, dar și un angajat pregătit să facă faţă cerinţelor mediului economic. Asadar, USAMV București se regăsește printre universitățile care se adaptează și care vor ieși mai puternice din vremurile de criză.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite