Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Proiectul „TGE-PLAT” al IMT-Bucureşti, platformă reușită de colaborare cu firme high-tech

15 Decembrie 2020




În cadrul acestui proiect IMT a dezvoltat şi transferat la Optoelectronica SA o tehnologie de realizare a microparticulelor metalice de securitate cu fundal Holografic. Acestea reprezintă un produs nou, destinat evitării contrafacerii şi protecţiei brandului. Microparticulele se integrează direct pe produsul protejat sau în etichete care se lipesc pe produs.
În ultimii ani, din cauza globarizării şi mai ales a extinderii comerţului on-line, cantitatea de produse contrafăcute a crescut extrem de mult. Pentru protejarea produselor originale s-au dezvoltat diverse tehnici, cum ar fi cea bazată pe microparticule metalice care se obţin prin tehnologii puţin costisitoare.Vizualizarea elementelor de siguranţă se poate face uşor, utilizând un microscop, se pot introduce mai multe tipuri de elemente de securitate.
În figura 4 este prezentat un suport proiectat şi fabricat prin tehnici aditive de utililizare a tehnologiei de prototipare rapidă FDM (Fused Deposition Modelling – modelare prin extrudare termoplastică) în IMT, şi o sită obţinută prin procesare laser utilizate în etapa de separare microstructuri. În figura 5 pot fi observate microparticulele metalice cu fundal holografic şi elemente alfanumerice-TRL6.



Proiect 77.1D: Sistem de imagistică pasivă cu unde milimetrice pentru scanarea rapidă a persoanelor, cu aplicație în domeniul securității (ACCENT PRO 2000 SRL-IMT). Proiect în derulare-TRL5
S-a dezvoltat un sistem de imagistică pasivă în unde milimetrice (75-110 GHz) pentru aplicaţii de securitate (detecţia de obiecte ascunse realizate din materialele metalice şi non-metalice, explozibili, droguri etc.). Aplicaţiile de securitate vizate: Zone cu tranzit mare de persoane: aeroporturi, gări; Clădiri publice cu risc ridicat de ţintă.
Facilităţile tehnologice de nivel european şi experiza personalului IMT Bucureşti au dovedit posibilitatea aplicării rezultatelor cercetării în realizarea unor produse inovative necesare întreprinderilor românești, posibilitatea transferului de cunoştinţe dobândite într-un institut de cercetare.
Încrederea firmelor în posibilităţile de cercetare/inovare oferite de Platforma TGE-PLAT s-a dovedit şi prin câştigarea în anul 2020 a 3 proiecte de tip PTE (Transfer la operatorul economic) şi 1 proiect PED (Proiect Experimental Demonstrativ) în parteneriat cu IMT.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite