Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Monitorul portabil ViewSonic TD1655 oferă mai multă productivitate în orice situație

19 Ianuarie 2021



Nevoia de mobilitate a utilizatorilor de tehnică de calcul a fost un subiect de maxim interes de la începutul anilor 2000, modelând practic industria IT, așa cum o știm astăzi. Între timp, laptopurile au devenit mai ușoare, mai subțiri și mai independente de surse externe de energie, febra tabletelor a venit și a trecut, iar smartphone-urile au devenit suficient de puternice pentru a deservi oricăror obiective. Drept urmare, discuția pe tema mobilității nu mai prezintă la fel de mult interes ca în urmă cu 15-20 ani, dar nici nu a dispărut complet. Ci, mai degrabă, s-a mutat într-o zonă de nișă, formată din utilizatori cu nevoi și cerințe speciale în activitatea sau tipul de business pe care îl desfășoară. Este vorba despre antreprenori sau profesioniști din toate domeniile de activitate, care se deplasează mult și lucrează frecvent de la distanță, adeseori din locații diferite.

Posibilitatea de a putea lucra oricând și de oriunde, folosind aceleași echipamente IT, în aceleași condiții de performanță și confort, fără compromisuri sau bătăi de cap, reprezintă în prezent o condiție esențială pentru a putea fi competitiv, iar împrejurările actuale nu au făcut decât să accentueze această idee. Iată unul dintre motivele care stă la baza evoluției laptopurilor către ultra-portabilitate, a succesului de care se bucură smartphone-urile și a supraviețuirii pieței de Tablet PC-uri. Desigur, doar aceste echipamente nu sunt suficiente pentru a atinge productivitatea dorită în deplasări și, de aceea, producătorii de monitoare oferă deja de ani buni și modele portabile, iar unul dintre cele mai recente și moderne astfel de echipamente este ViewSonic TD1655.


Cu o greutate de numai 1kg și o grosime maximă de 16mm, ViewSonic TD1655 poate fi transportat fără niciun fel de problemă alături de laptop, tabletă sau smartphone, în rucsac. De ce laptop, tabletă sau smartphone? Pentru că TD1655 este compatibil cu toate 3, indiferent că rulează sistem de operare Windows, Android, Chrome, MacOS sau iOS. Condiția de bază este ca acestea să dispună de interfață USB-C sau HDMI. Panoul Full HD de 15,6” este unul IPS, care, conform producătorului, asigură luminozitate maximă de 250cd/m2, contrast de 800:1 și o acoperire de 45% a spectrului de culoare NTSC, respectiv 64% sRGB. Evident, aceste valori pot să nu fie tocmai ideale pentru anumite categorii de utilizatori deosebit de pretențioși, precum fotografii și alți creatori de conținut, dar să nu uităm că TD1655 este totuși un monitor portabil, categorie pentru care vine cu specificații tehnice foarte bune. În plus, asigură și funcție de control tactil, cu suport pentru până la 10 degete, dar și pentru Pen-ul magnetic livrat în pachet. Iar pentru utilizatorii care nu au nevoie de o astfel de funcție, trebuie precizat că ViewSonic oferă și o variantă fără control tactil – VG1655.

TD1655 de la ViewSonic a fost premiat recent cu distincția CES 2021 Innovation Awards Honoree

Designul și construcția premiatului ViewSonic TD1655 sunt clar orientate către zona de business și productivitate, mergând pe negru pentru partea frontală, unde se remarcă rama deosebit de îngustă, maximizând astfel suprafața utilă într-un format cât mai compact. Spatele este argintiu, formând în acest fel o combinație de culori cu tradiție în zona de business. În plus, carcasa este confecționata integral din metal, ceea ce garantează atât rezistența sporită la șocurile care pot apărea pe durata transportului, cât și un aspect de produs Premium. Spre deosebire de alte modele mai mult sau mai puțin similare disponibile pe piață, TD1655 dispune de un picior de susținere integrat, care permite 2 unghiuri de înclinare – 200 și 600 – ceea ce îmbunătățește ergonomia în timpul utilizării. Asta nu înseamnă însă că îi lipsește obișnuita husă magnetică, ce acompaniază de regulă alte monitoare portabile, în cazul cărora poate fi pliată pentru „confecționarea” unui picior de susținere. Un astfel de accesoriu standard este prezent și în cazul de față, diferența fiind că rolul său se rezumă la protecția ecranului la transport sau de suprafață aderentă de fixare pe durata operării.


Pachetul de accesorii standard este completat de Pen-ul magnetic deja menționat, un alimentator cu conector USB-C, un cablu mini HDMI to HDMI, 1 cablu USB-C și 1 cablu USB-C to USB-A. În funcție de scenariul de utilizare pentru care se optează, acestea sunt mai mult sau mai puțin necesare. Iar scenariile de utilizare sunt multiple, date fiind atât compatibilitatea sa extinsă, cât și conectica pusă la dispoziție. Pe lângă conectorii mini HDMI și jack-ul audio, ale căror scopuri sunt clare, monitorul este prevăzut cu două porturi USB, care au roluri de conexiune audio-video și de alimentare bidirecțională cu până la 60W. Asta înseamnă că utilizatorul poate opta să alimenteze sistemul de calcul prin intermediul monitorului, de la alimentatorul acestuia, sau să alimenteze monitorul prin intermediul sistemului de calcul. Această funcție este deosebit de importantă pentru un monitor portabil ca cel de față, căci îi permite utilizatorului să alimenteze două dispozitive cu un singur alimentator, reducând astfel „bagajul tehnic” în deplasări.

Configurarea setărilor se realizează prin intermediul unui joystick amplasat pe partea posterioară, similar celor întâlnite în cazul monitoarelor de birou. El facilitează o navigare destul de intuitivă printr-un meniu neașteptat de cuprinzător, ce include selectarea sursei de intrare (HDMI sau USB-C), ajustarea volumului audio prin cele două boxe integrate, modul de afișare (Office, Movie, Mac, Mono și Game), reglaje de culoare (contrast, luminozitate, temperatură de culoare, spațiu de culoare, gamă cromatică și gamma) și ajustări manuale ale imaginii (acuratețe, format, overscan și filtru de lumină albastră).


Cel mai flexibil monitor portabil disponibil acum pe piață

Disponibil în România prin intermediul partenerilor ELKO Romania, ViewSonic TD1655 este un monitor portabil multifuncțional – poate chiar cel mai flexibil monitor portabil disponibil pe piață la ora actuală. Alegerea conectorilor și funcționalitatea acestora sunt perfecte pentru tehnica de calcul disponibilă pe piață la ora actuală, iar construcția este pur și simplu genială. Desigur, există și aspecte mai puțin lăudabile, dar sunt fie izolate, fie irelevante pentru segmentul de piață din care face parte produsul. Astfel, suportul tactil pe MacOS este limitat, de exemplu, la un singur punct și necesită instalarea unui modul software suplimentar, dar acestea sunt limitări ale sistemului de operare Apple și nu ale monitorului de față. Alții se vor arăta probabil nemulțumiți de acoperirea cumva modestă a spectrelor de culoare, care se situează departe de cerințele fotografilor profesioniști. Trebuie însă subliniat din capul locului că el nu se adresează acestei categorii de utilizatori, care oricum probabil că nu mai lucrează de ani buni cu monitoare Full HD, iar în gama de monitoare ViewSonic se pot găsi produsele profesionale potrivite și pentru această categorie. Pentru aceștia, mai importante decât mobilitatea sunt aspecte precum luminozitate și contrast sau unghiuri de vizibilitate largi, iar TD1655 punctează bine la fiecare din aceste aspecte. Poate fi privit fără niciun fel de probleme de mai multe persoane în timpul unei ședințe, de exemplu, iar, în plus, permite și utilizarea în mod portret, ceea ce poate fi de un real folos pentru programatori. Difuzoarele ar fi putut fi ceva mai puternice, dar probabil că nu în aceste condiții de greutate și dimensiuni, așa că este un compromis care trebuie luat ca atare și nu neapărat un neajuns.

Design și construcție modernă, perfect pentru orice cadru, inclusiv biroul de acasă

În concluzie, ViewSonic TD1655 este un monitor portabil excepțional, care excelează la capitolul conectivitate, asigură un suport tactil ireproșabil și vine cu un panou IPS Full HD pe care se vede bine în orice condiții de iluminat ambiental, atât timp cât cadrul de utilizare este situat la interior. Mai mult decât atât, el vine cu un design superb și o construcție modernă, ceea ce te face să ți-l dorești. Este drept că în ultimul an ne-am deplasat mai puțin și conștientizarea nevoii de mobilitate probabil a mai scăzut, dar nu numai deplasările, ci și munca de acasă recomandă achiziționarea unui astfel de echipament. Cei mai mulți dintre noi, nu avem în casă un loc dedicat pentru a munci și suntem nevoiți să ne mutăm din sufragerie în dormitor, din dormitor în bucătărie și înapoi în sufragerie. Acest lucru este greu de realizat sau chiar imposibil cu un sistem desktop, motiv pentru care ne rezumăm la laptopuri, tablete și, în cazuri izolate, la smartphone-uri, ori toate acestea presupun o limitare serioasă a productivității. Aici intervine ViewSonic TD1655, al cărui principal merit este acela că îmbunătățește productivitatea, indiferent că ne aflăm în deplasări de business, în interes personal, sau, cum se întâmplă în ultima perioadă – acasă, în cadrul Home Office.

Pezentare video AICI.

Link principal: https://www.viewsonic.com/uk/products/lcd/TD1655



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite