Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Milestone propune calea către orașe mai sigure

09 Februarie 2021Până în anul 2050, 68% din populația planetei va locui în zone urbane, ceea ce pune presiune pe administrarea infrastructurilor urbane.

Apariția noilor tehnologii, precum Internet of Things (IoT), soluții de automatizare, inteligență artificială (AI) și analiză video avansată determină la nivel internațional, dar și la nivel național, reconfigurarea infrastructurii orașelor, iar una dintre principalele teme este siguranța cetățenilor.

Studiile
arată că cele mai sigure orașe au ca prioritate patru domenii cheie: digitalizarea, sănătatea, infrastructura și securitatea persoanelor. Siguranța orașelor presupune și un plus de flexibilitate prin utilizarea de tehnologie și implementarea infrastructurii adaptate pentru integrarea ușoară a viitoarelor tehnologii, ceea ce garantează o sustenabilitate mai bună pe termen lung. Pentru cetățeni administrarea transparentă este esențială, iar administratorii orașelor ar trebui să comunice planurile pe care le au, precum și beneficiile pe care le implică aceste strategii.


Fiecare implementare pentru un oraș mai sigur trebuie să includă o funcție de control central, care permite accesarea datelor consolidate și emiterea de alerte în timp real pentru persoanele de decizie, echipele de intervenție și alte părți implicate în partea de securitate. Informațiile vizuale și panourile de control facilitează prezentarea cuprinzătoare a informațiilor, făcând în acest fel posibilă luarea rapidă a deciziilor.

Beneficiile orașelor sigure

Administrațiile orașelor sigure pot proteja cu ajutorul tehnologiei oamenii, securiza perimetrele, răspunde în timp real provocărilor și optimiza serviciile publice.

Cetățenii ar fi primii beneficiari, informațiile culese pot ajuta în protejarea acestora de atacuri teroriste și chiar de a preveni epidemii și dezastre naturale. Cei care trebuie să acționeze în cazul unor incidente, de la personalul din domeniul sănătății, poliției sau pompieri, pot fi mai bine informați, iar controlul traficului, managementul deșeurilor, asistența socială și multe altele pot fi organizate mai eficient. De asemenea, sustenabilitatea poate fi îmbunătățită prin eficientizarea costurilor și resurselor alocate.

Spre exemplu, în Helsinki, o inițiativă pentru orașe sigure a fost proiectată pentru testarea de soluții tehnologice inteligente și „curate” în cadrul regiunii metropolitane, care reduce cu o oră timpul petrecut de fiecare cetățean în trafic și facilitează transmiterea online a ședințelor consiliului orășenesc. În paralel, la Barcelona, investițiile în IoT și în infrastructura Wi-Fi a orașului au generat o reducere a cheltuielilor pentru apă estimate la 49.4 milioane €, în paralel cu crearea a 47.000 de noi locuri de muncă.Pe scurt, orașele inteligente au în vedere:
• Îmbunătățirea siguranței
prin intermediul predicției, a măsurilor preventive ca dispersarea mulțimilor și descurajarea comportamentului antisocial.
Reducerea costurilor și beneficiile financiare prin îmbunătățirea serviciilor și operațiunilor, reducând în acest fel impactul criminalității, promovând turismul și noile oportunități de afaceri și majorând investițiile străine și consumul în retail.
O mai bună percepție publică pe măsură ce oamenii realizează că administrațiile lucrează pentru a le oferi mai multă siguranță și un nivel de viață mai bun.

Scenarii de îmbunătățire a siguranței orașelor
Administrațiile orașelor sigure au la dispoziție mai multe opțiuni pentru a-și îmbunătăți nivelul de siguranță în spațiile publice. Printre acestea menționăm:
Detecția și clasificarea obiectelor;
Combinarea informațiilor din mai multe camere;
Detectarea în timp real a comportamentelor neobișnuite;
Detectarea comportamentului agresiv cu ajutorul inteligenței artificiale;
Numărarea persoanelor și controlul mulțimilor;
Inteligența audio;
Analiza traficului;
Soluțiile de afișare publică;
Camerele care pot fi purtate – Body worn;
Recunoașterea facială ș.a.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite