Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

INCD pentru Microtehnologie- IMT București anunță cu durere decesul fulgerător al Academicianului Dan Dascălu

11 Februarie 2021



Acad. Dan Dascălu a fondat şi a condus, în calitate de director şi respectiv director general, Centrul de Microtehnologie (1991), devenit în 1993 Institutul de Microtehnologie, iar în 1996 (după fuziunea cu ICCE), Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie-IMT Bucureşti (1996-2011), singura entitate care a supravietuit din Platforma de semiconductori Băneasa.



Faptul că avem astăzi un institut performant, de excelență în domeniul micro-nanoelectronicii și micro-nanotehnologiilor, se datorează în mare masură efortului uriaș, voinței lui de a menține această instituție pe care a condus-o ca director general timp de aproape 20 de ani. A depus un efort tehnic și managerial în vremuri complicate pentru cercetarea romanească, dovedind ca totul se poate, acolo unde este pasiune, dăruire și competență.

Cât de temeinică și de durabilă a fost activitatea Acad. Dan Dascălu se vede și în prezent, când IMT-ul este recunoscut ca unul din cele mai competitive institute naționale de cercetare, cu renume european.

A cultivat dorința cercetătorilor de a caștiga proiecte cu participare internațională, în cadrul Programelor Cadru ale Comisiei Europene.

Vă mulțumim, Domnule Academician!

În aceste clipe grele transmitem sincere condoleanțe familiei greu încercate.

Dumnezeu sa-l odihnească în pace!



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite