Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Veeam, crestere de 22% in 2020

12 Februarie 2021Finalizarea achiziției de către Insight Partners, cumpărarea companiei Kasten, lansarea a 16 versiuni majore, inclusiv mult așteptata Veeam Availability Suite v10 și succesul masiv în zona serviciilor cloud au asigurat Veeam peste 400.000 de clienți și vânzări record


Veeam® Software, liderul în soluții de backup care furnizează Cloud Data Management ™, a raportat astăzi rezultatele pentru anul fiscal 2020. Veeam a început anul 2020 cu finalizarea achiziției sale de către Insight Partners, achiziție anunțată pe 9 ianuarie la o valoare de 5 miliarde de dolari, stabilind ritmul pentru un an de creștere substanțială și succes extins pe toate segmentele de piață, culminând cu achiziția de către Veeam a Kasten, lider de piață pentru Kubernetes Backup and Disaster Recovery, în trimestrul IV 2020.


„Chiar și cu provocări și condiții neprevăzute apărute la începutul anului 2020, Veeam și-a continuat creșterea rapidă, cu al doilea an consecutiv de vânzări de peste 1 miliard de dolari și o creștere de 22% de la un an la altul a veniturilor anuale recurente (ARR)”, a spus William H. Largent, Chairman and CEO at Veeam.

„Am înregistrat o creștere semnificativă în 2020, iar centrul nostru de servicii din București și-a continuat planurile de investiții și extindere, ajungând la peste 600 de angajați. Avem în plan continuarea creșterii noastre în 2021 și ne bazăm pe echipa noastră pentru a accelera implementarea Actului II al evoluției noastre în cloud-ul hibrid” a declarat Andrei Romanescu, Managing Director, Veeam Software București.

„În trimestrul IV 2020, echipa Veeam EMEA a pus accentul pe simplitate și consecvență în fața cerințelor tehnologice în dezvoltare și a evoluțiilor economice incerte din 2020 pentru a realiza o creștere de 22% a veniturilor recurente anuale (ARR) de la un an la altul. Am continuat să obținem rezultate și să accelerăm călătoria în Actul II al evoluției noastre câștigând inimile și mințile clienților noștri, aprofundând relațiile cu partenerii și trecând cu succes la un model de vânzări recurente”, a declarat Daniel Fried, director general (GM) și vicepreședinte senior (SVP), EMEA și canale de distribuție globale la Veeam.

În 2020, viziunea Veeam pentru cloud-ul hibrid a susținut o creștere continuă a companiei, depășind astfel 400.000 de clienți. Mai exact, Veeam Backup pentru Microsoft Office 365, produsul Veeam cu cea mai rapidă creștere din ultimii doi ani, a raportat o creștere anuală de 73%. Veeam Backup pentru Microsoft Office 365 a fost descărcat până în prezent de peste 154.000 de organizații, reprezentând peste 15 milioane de adrese de email ale utilizatorilor. Versiunea 5, lansată în decembrie 2020, adaugă backup și recuperare special concepute pentru Microsoft Teams, permite oricând utilizatorilor să găsească și să restabilească rapid datele Teams, inclusiv pentru grupuri întregi, canale specifice și setări diferite. Protejarea acestor date este mai importantă ca niciodată, întrucât migrarea către lucrul la distanță a favorizat adoptarea extrem de rapidă a soluției Microsoft Teams în ultimul an, cu 115 milioane de utilizatori activi zilnic luna trecută, în creștere cu 475% față de 20 de milioane de utilizatori activi zilnici în urmă cu aproape 12 luni.i

„Achiziționarea Veeam de către Insight Partners la începutul anului a declanșat o adevărată energie în Veeam chiar de la început”, a declarat Danny Allan, Chief Technology Officer & Senior Vice President Product Strategy la Veeam. „Am anunțat apoi disponibilitatea generală a Veeam Availability Suite™ v10, care a inclus peste 150 de caracteristici noi și a stabilit standardul pentru următoarea generație de soluții pentru protecția a datelor. În ciuda provocărilor aduse de pandemia globală - angajaților, clienților și partenerilor noștri - Veeam a continuat să se concentreze asupra viziunii sale și în cursul anului a lansat 16 versiuni majore pentru a satisface noile cerințe de backup și protecție a datelor clienților noștri. Pe măsură ce ne continuăm călătoria în domeniul cloud hibrid și containere, adoptăm și dezvoltăm noi tehnologii. Sunt foarte încântat de viitorul anunț al versiunii 11 a produsului nostru emblematic, Veeam Backup & Replication™ la sfârșitul acestui trimestru, ceea ce va consolida în continuare angajamentul Veeam de a moderniza practicile de protecție a datelor clienților noștri.”

Evoluții importante în trimestrul IV 2020 pentru clienți, gama de produse și parteneri

• Veeam a fost poziționat de Gartner, Inc. în cadranul liderilor din Magic Quadrant 2020 pentru soluții de backup și recuperare a centrelor de date ii. Acest lucru nu numai că marchează a patra oară când Gartner recunoaște Veeam drept lider de categorie, dar este pentru prima dată când Veeam este poziționat cel mai bine în ceea ce privește capacitatea de execuție și implementare a viziunii sale. Veeam a fost, de asemenea, singurul furnizor care s-a deplasat mai sus, atât în ceea ce privește capacitatea de execuție, cât și modul în care a implementat cât mai multe aspecte legate de viziunea sa.
• O dovadă suplimentară a traiectoriei de creștere a Veeam a fost afișată în cel mai recent raport IDC Semi-Annual Software Tracker for Data Replication & Protection 1H 20 , care a clasificat Veeam pe locul 1 în privința cotei de piață în funcție de veniturile din EMEA și care a cunoscut cea mai rapidă creștere a veniturilor în primul semestru al anului 2020, printre primii 5 furnizori, alți furnizori și media generală a pieței.
• Veeam a anunțat 16 versiuni majore (25+, inclusiv actualizări) în 2020, cu sute de capabilități noi, inclusiv: Veeam Backup & Replication v10, Veeam ONE™ v10, Veeam Backup for Nutanix AHV v2, Veeam Service Provider Console v4, Veeam Backup for Microsoft Azure v1, Veeam Availability Orchestrator v3, Veeam Backup for Microsoft Office 365 v5 și Veeam Backup for AWS v3.
• Cu peste 650.000 de descărcări unice ale Veeam Backup & Replication v10 de la lansarea globală de la sfârșitul lunii februarie 2020, produsul are în medie mai mult de o descărcare pe minut, o dovadă a simplității, flexibilității și fiabilității produsului. Cu peste 150 de funcții și îmbunătățiri noi, inclusiv suport NAS puternic, recuperare instantanee Multi-VM și protecție sporită împotriva ransomware-ului, v10 include capabilități de protecție a datelor care măresc disponibilitatea, portabilitatea și extensibilitatea pentru Cloud Data Management.
• Veeam a continuat să lanseze noi funcții și îmbunătățiri pentru companii, ceea ce a dus la o creștere anuală de 250% în tranzacțiile cu companiile mari.
• 82% din companiile Fortune 500 și 69% din cele prezente în Global 2000 sunt clienți Veeam. Printre clienții cheie se numără Airbus Defence & Space, Alpha Bank, Avnet, Broward County Schools (FL), Dassault Aviation, Datev, Deloitte, Engie, Hero MotoCorp, Hertz, IBM Cloud, Pernod Ricard, Penske Australia și Noua Zeelandă, Puma, Quinnipiac University, Rabobank, Royal Dutch Shell, Siemens și Wenatchee Valley College.
• Licența universală Veeam (VUL) - prima licență portabilă din industrie care permite agilitatea sistemelor IT și mobilitatea volumului de muncă pentru companiile ce utilizează cloud multiplu și hibrid - a înregistrat o creștere de 56% față de anul 2019.
• Veeam a câștigat peste 20 de premii ale industriei în 2020, fiind inclus în Forbes 2020 Cloud 100 pentru al cincilea an consecutiv. Această listă prestigioasă este clasamentul definitoriu al primelor 100 de companii private din lume, publicat de Forbes în parteneriat cu Bessemer Venture Partners și Salesforce Ventures.
• Acordurile de revânzare ale alianței tehnologice Veeam cu Hewlett Packard Enterprise (HPE), Cisco, NetApp și Lenovo au raportat o creștere anuală de 16%.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.veeam.com.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite