Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Un Parteneriat de Succes: Esri – Autodesk

15 Februarie 2021



Președintele Esri, Jack Dangermond, și CEO Autodesk, Andrew Anagnost, au semnat în 15 noiembrie 2017 un parterneriat strategic global privitor la interconectarea mediului GIS și CAD/CAE. Lumea de astăzi se dezvoltă atât de rapid încât metodele și resursele aplicabile din domeniul arhitecturii și ingineriei construcțiilor nu vor mai fi capabile să răspundă cerințelor actuale. Este adevărat că nu se poate proiecta într-un mediu vidat, însă în prezent – și pe zi ce trece - toate aceste solicitări și oportunități vor crește.



Alianța de Parteneriat Esri-Autodesk realizată în cadrul evenimentului Autodesk University 2017 oferă astfel conectarea celor două motto-uri: „Make Anything” cu “The Science of Where” și, în același timp, integrarea fluxurilor de lucru GIS și BIM, îmbunătățind astfel și modul în care construcțiile vor fi planificate, proiectate, construite și exploatate. Această alianță oferă clienților soluții pentru un schimb cât mai uniform de date geospațiale și atribute preluate cu platforma ArcGIS de la Esri și informațiile din modelele 3D BIM din aplicațiile Autodesk.

GIS și CAD, CAD și GIS: în mod evident, nu există nicio modalitate de a deconecta cele două domenii esențiale în realizarea și gestionarea construcțiilor. În ultimele decenii, în care ambele domenii au devenit și instrumentele esențiale care se folosesc zilnic, putem spune că acestea au fost oarecum deconectate. Mulți dintre utilizatorii acestor domenii au trebuit să aibă cunoștințe ale ambelor sisteme și să colaboreze cu departamente diferite, unul de GIS și altul de CAD, care uneori păreau adversare.

În special în România vedem în continuare o confuzie între cele două domenii, în special în zona topografiei.

Contrar acestei deconectări aparente, de-a lungul anilor au existat mai multe domenii de colaborare ale celor doi lideri globali Esri și Atodesk privind integrarea GIS-CAD/CAE. Un exemplu a fost ArcCAD.

Deci, ce este diferit acum în cadrul acestui parteneriat? Sau cum poate acest nou parteneriat să rezolve problemele existente de integrare GIS-CAD/CAE? Am putea spune că este ca un fel de „război rece” între aceste domenii, însă aceasta este o altă parte a poveștii. Cheia este că acest parteneriat poate reprezenta o nouă modalitate de gândire și o reacție bună pentru o nouă schimbare în ambele domenii.

Alianța Esri – Autodesk vizează îmbunătățirea eficienței și a colaborării operatorilor din domeniul construcțiilor și, în același timp, și a administrațiilor publice de la nivel național cât și local, a birourilor de dezvoltare urbană, a arhitecților și inginerilor constructori, a firmelor AEC, care planifică, proiectează și realizează aceste proiecte de construcții.

Oriunde, Oricând
Colaborarea dintre cei doi giganți a început cu ceva ani în urmă sub conducerea fostului CEO Autodesk Carl Bass, iar după 2017 a continuat cu noul CEO Andrew Anagnost. Acesta a preluat și dezvoltat această relație de parteneriat. Anagnost este de profesie inginer de aeronautică, cu doctorat la Stanford. Domnia sa a avut mai multe responsabilități în cadrul Autodesk în ultimele două decenii, printre altele fiind implicat în dezvoltarea Autodesk Inventor.

Esri și Autodesk au fost considerați mult timp competitori, însă fără sens, pentru că fiecare companie deține competențe în domenii complet diferite una față de cealaltă. Cert este faptul că ambele companii sunt ferm angajate pentru a susține aceste cerințe și contribuie la asigurarea pieselor esențiale ale întregului în ansamblu. Aceasta este ceea ce are nevoie omenirea acum pentru a avea o mai bună planificare, pentru resurse mai bune, pentru o mai bună înțelegere a ceea ce trebuie construit și când trebuie să construim.



Tags: GIS, Autodesk, ESRI, CAD

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite