Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

FotoPlasMat: noul centru INFLPR care transformă știința în tehnologii așteptate de industrie

19 Martie 2021




În ce stadiu de dezvoltare se află acumC400? Cum arată foaia de parcurs înacestan?
Operaţionalizarea completă a centrului C400 depinde de realizarea tuturor obiectivelor din proiectul POC 153/2016. Înacest moment au fost achiztionate peste 80% din cele 84 de instalaţii, echipamente şi instrumente independente de cercetare. De asemenea, sunt în continuare de instalat diverse sisteme conexe la clădirea centrului C400, cum ar fi sistemul de distribuţie de gazetehnice şi evacuare gaze de lucru. Estimăm că în octombrie 2021 se va finaliza procesul deoperaţionalizare.

Servicii moderne de transfer tehnologic
„Pentru Centrul de Transfer Tehnologic, Inovare si Marketing (CTTIM) din INFLPR, centrul C400 FotoPlasMat oferă condiții optime pentru implementarea unor servicii moderne de transfer tehnologic, cum ar fi: Platforme open source și/sau Living labs, instrumente specifice industriilor din domenii precum bioeconomia, sănătatea, energie, prin intermediul cărora actori cheie din mediul inovativ privat sunt invitați să contribuie împreună cu cercetătorii din institut la crearea de produse și servicii noi.”
Dr. Ion Tiseanu, director CTTIM-INFLPR

Oportunitate pentru relansarea economiei
„În contextul pandemic actual, România are o fereastră de oportunitate unică, aceea de a atrage la noi în țară linii de producție în domeniile tehnologiilor de vârf. Această oportunitate poate fi valorificată doar prin alinierea celor trei ingrediente necesare: capacitatea instituțională a institutelor de cercetare, interesul mediului de afaceri spre aceste domenii și implicarea politică a decidenților. După înființarea în 2014 a centrului CETAL (Centru de Tehnologii Avansate cu Laser), noul centru de cercetare C400 FotoPlasMat de la INFLPR vine într-un moment prielnic să completeze panelul de instrumente CDI cu care institutul poate să contribuie la relansarea economiei naționale, inclusiv prin noul mecanism ce urmează a fi inițiat în curând: Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).”
Dr. Marian Zamfirescu, director general INFLPR



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite