Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Omnilogic se consolideaza cu SoftNet Development & Consulting

23 Octombrie 2006



La sfarsitul lunii septembrie, compania Omnilogic a anuntat definitivarea procedurilor de achizitie a SoftNet Development & Consulting (SD&C), una dintre companiile importante de servicii IT si software din Romania, de la detinatorul SoftNet Group.


Contractul prin care Omnilogic a cumparat 100% din actiunile SD&C – cu „bani gheata“ dupa cum a precizat dl Gabriel Marin, director general Omnilogic –, stipuleaza ca dl Vasile Baltac, presedinte SoftNet Group, va detine un loc in consiliul de administratie al SD&C pentru o perioada de cel putin doi ani, pentru a sprijini si sustine perioada de tranzitie, iar managementul executiv al SD&C va ramane neschimbat, dl Mihai Popescu fiind in continuare CEO SD&C, care isi va pastra atata echipa, cat si numele si dupa preluare.


Miliardul, plan cincinal


omnilogicValoarea tranzactiei dintre cele doua companii nu a fost facuta publica, insa dl Gabriel Marin a facut o serie de estimari financiare pornind de la cifra de afaceri a SD&C de anul trecut. SD&C a fost cea mai mare dintre cele cinci companii ale grupului SoftNet. Grupul, specializat in dezvoltarea de solutii software, a avut in 2005 o cifra de afaceri de 4,4 milioane USD, dintre care aportul SD&C a fost de 2,2 milioane USD.


Dl Gabriel Marin, director general Omnilogic,
si dl Vasile Baltac, presedinte SoftNet Group


Potrivit directorului general Omnilogic, noua achizitie va avea in anul 2007 o cifra de afaceri de circa 12-15 milioane USD, tinta pe termen mediu pentru SD&C fiind de 50 milioane USD in cinci ani. Referindu-se la propria companie, dl Marin estimeaza pentru anul acesta o crestere de 30% a cifrei de afaceri (peste 200 de milioane USD), prognoza pentru 2011-2012 fiind atingerea pragului de un miliard de dolari.


Consolidarea continua


Estimarile optimiste au fost argumentate de directorul general Omnilogic atat printr-o preconizata crestere organica pe piata de distributie, dar si printr-o serie de achizitii aflate in stadiu de proiect, tinta fiind companii de dimensiuni mici si medii cu competente in aria Hewlett Packard.


„Cred ca exista deja cateva firme romanesti de IT care au devenit suficient de puternice pentru a duce singure un proces de consolidare, nu ca pana acum cand erau consolidate de firme din afara“, a subliniat Gabriel Marin, care a explicat ca, in opinia sa, companiile din domeniu au doar doua sanse sa supravietuiasca - fie sa creasca pe o nisa, fie sa isi consolideze pozitia prin achizitia altor companii.


Radu Ghitulescu



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite