Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IMM >> Stiri si comunicate

Startarium își relansează platforma educațională și anunță noi planuri, parteneri și produse cu care va susține 100.000 de antreprenori români

09 Aprilie 20219 aprilie 2021. Startarium, cea mai complexă platformă pentru antreprenori din România, trece într-o nouă etapă de dezvoltare și contribuie la creșterea ecosistemului local de startup-uri. După patru ani în care zeci de mii de utilizatori au validat nevoia de educație antreprenorială, plus un an pandemic care a accentuat exponențial atât nevoile, cât și oportunitățile pentru startup-urile locale, Startarium apasă pedala de accelerație și mărește miza: 100.000 de antreprenori existenți sau în curs de devenire vor beneficia de informații și sprijin direct pentru a-și dezvolta startup-ul prin intermediul platformei inițiate de Impact Hub Bucharest și ING Bank, dezvoltată și susținută de Zitec.2021 vine cu o nouă etapă pentru cea mai complexă platformă pentru antreprenori din România. Este o etapă de scalare a impactului în ecosistem pe care și l-a asumat ca misiune, impact accelerat începând cu acest an prin dezvoltarea portofoliului de produse educaționale, reorganizarea infrastructurii digitale și lansarea de noi instrumente practice și resurse pentru antreprenorii care încep un business sau care vor să-și dezvolte afacerea.

„Ca orice produs-startup ambițios, unul co-fondat de Impact Hub Bucharest și ING Bank, Startarium și-a propus o misiune curajoasă, de a duce accesul la conținutul de educație și creștere antreprenorială din Startarium la cu totul alt nivel, scalabil prin tehnologie, incluziv prin deschiderea largă și gratuită către oricine vrea să lanseze sau să crească un startup de succes în orice domeniu”, spune Adina Crețu, Director Programs & Entrepreneurial Growth Division Impact Hub Bucharest.

„În anul care a trecut, nu doar că nu ne-am oprit din a oferi conținut și resurse în această zonă definitorie pentru succes sau eșec ulterior, cea a începutului de drum în antreprenoriat, ci chiar am crescut cu 40% investițiile noastre și creștem accelerat și mai departe. Suntem mai pregătiți ca oricând să continuăm într-un ritm și mai ambițios, <înarmați> acum cu și mai multe informație și intuiție de la aproape 50.000 de utilizatori, sustinuți de o nouă infrastructură de conținut și tehnologie, cu noi parteneri și finanțatori alături, încă ghidați în echipa Impact Hub de convingerea că orice poveste de succes în antreprenoriat trebuie totuși să pornească de undeva. Din Startarium”, a adăugat ea.

Bilanț: 5 ani în ecosistemul local pentru startup-uri și antreprenori
În cei 5 ani, peste 600.000 de antreprenori existenți sau în curs de devenire au vizitat platforma online, 5.000 de idei au fost formulate cu ajutorul instrumentelor din Laborator, evenimentele fizice și webinariile online au găzduit peste 6.000 de participanți, iar finanțările facilitate de Startarium au depășit în 2020 suma totală de 800.000 euro, doar prin instrumentele proprii ale platformei. Cele peste 500 de materiale utile, cursuri, articole, quiz-uri, videouri și interviuri au fost folosite în mod activ de peste 35.000 de utilizatori ai platformei, iar Startarium își propune să crească acest număr în 2023 până la 100.000 de utilizatori susținuți prin instrumentele și conținutul original.

”Sănătatea financiară a mediului de afaceri este în topul priorităților ING Bank România. Alături de Impact Hub, am reușit să construim în timp un spațiu digital de încredere, unde antreprenorii au la dispoziție toate resursele necesare, de la idee la scalarea business-ului. În cei cinci ani, am susținut proiectul și am contribuit la educarea, creșterea și susținerea financiară a antreprenorilor aflați la început de drum. Ne bucurăm să vedem evoluția de la an la an a platformei și suntem alături de partenerii noștri și anul acesta, pentru a răspunde noilor nevoi aduse de contextul pandemiei”, a declarat Silvia Mihăilescu, Director Marketing, Comunicare și CSR ING Bank România.

Etapa următoare: 4 noi piloni - Învață, Practică, Găsește aliați și Obține Finanțare pe Startarium
Din experiența interacțiunilor directe cu mii de antreprenori, precum și din analiza răspunsurilor a peste 800 de chestionare în care antreprenori români și-au formulat nevoile, problemele și oportunitățile cu care se confruntă în mod tipic pe drumul de la idee la scalarea afacerii, Startarium încorporează în noua platformă mai multă interactivitate, atât digitală cât și umană. Majoritatea funcționalităților existente încă de la lansare au fost rafinate și au fost construite de la zero noi beneficii, pentru a răspunde nevoilor descoperite.

64% dintre antreprenori au considerat primii pași în business anevoioși și lipsi
ți de claritate. Secțiunea „ÎNVAȚĂ” răspunde mult mai structurat, are cursuri ghidate și noi formate de învățare interactivă.

Startarium lansează Cursurile Ghidate, un nou mod de a învăța pe platformă. Dezvoltat împreună cu mentori, specialiști și consultanți de business, „Startup Edu” este un e-curs în 8 module care îi ghidează pe utilizatori, pas cu pas, prin etapele tipice ale unei afaceri. Creat ca un manual modern al disciplinei “antreprenoriat”, rolul său este de a îndepărta confuzia și teama de eșec de la început de drum, prin mai multă predictibilitate asupra parcursului de la idee la scalare.

Alte două noutăți notabile sunt zona de învățare prin quiz-uri și cea de „Răspunsuri de la consultanți”, create pentru a întâmpina stiluri diferite de a învăța, cu înclinație spre interactivitate și gamification, din ce în ce mai prezente odată cu noua generație de antreprenori ce intră pe piață.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite