Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Declaraţii cheie la Ziua Comunicaţiilor 2021

20 Aprilie 2021



Prioritățile Guvernului pe zona de digitalizare, situația reală a ratei de penetrare a Internetului în România și ce solicitări au operatorii telecom au reprezentat principalele subiecte dezbătute în cadrul celei de a 25-a ediții a conferinţei Ziua Comunicațiilor.Mulţumită formatului hibrid, transmisia video a evenimentului a inregistrat o audienţă record, cu un reach cumulat de peste 16.000 de persoane, cu 1400 de interactiuni sociale (like, click, share) doar pentru streamingul live din pagina de Facebook.



Cea de a 25-a ediție a Zilei Comunicațiilor, cel mai longeviv eveniment al industriei telecom românești, a readus la aceeași masă reprezentanți ai ministerului de resort, STS, ADR și ANCOM, dar și ai principalilor operatori și furnizori de tehnologie. Conferința, desfășurată și în acest an într-un scenario hibrid cu participare online, a abordat mai multe subiecte de actualitate imediată pentru sectorul comunicațiilor.
Iată principalele anunțuri făcute de câte participanții la eveniment:

• „Planul Național de Redresare și Reziliență include o serie de direcții strategice – precum Cloud-ul guvernamental, interconectarea instituțiilor administrației publice, digitalizarea educației etc. – pentru care au fost alocate peste 650 de milioane de euro.“
Alexandru Bologan, secretar de stat MCID

• „Am făcut din ghișeul.ro un sistem național electronic de plată, în care se pot înscrie inclusive companii private și universități. (…) În 4-5 luni, vom realiza la nivelul Municipiului București un prim scenariu de lucru prin intermediul sistemului Național de Interoperabilitate.“
Octavian Oprea, președintele ADR

• „Anul trecut solicitările de servicii primite de STS din partea instituțiilor și autorităților statului au crescut cu 140%. (…) Platforma ROVACCINARE are înprezent aproximativ 1,5 milioane de conturi, circa 5 milioane de programări, iar numărul de accesări a depășit 175 de milioane.“
General-locotenenting. Ionel-Sorin Bălan, directorul STS

• „Nu se poate asigura peste tot conectivitate în bandă largă, pentru că operatorii nu pot obține un randament al investiției. Și atunci, cu ajutorul Societății Naționale de Radiocomunicații, am inițiat un proiect de conectivitate prin satelit pentru școlile aflate în localitățile izolate.“
Dragoș Preda, ex-secretar de stat Telecomunicaƫii
• „90% din traficul de internet local este realizat prin rețelele fixe. Lipsa lor în unele localități le afectează dezvoltarea economica și socială. (…) În 2021, am constatat o scădere cu peste 40% a «zonelor albe» și o creștere cu 42% a numărului localităților în care utilizatorii au acces la rețele în bandă largă.“
Eduard Lovin, vicepreședintele ANCOM

• „În mediul rural există încă localități care trebuie conectate, iar noi, operatorii telecom, vrem să o facem din fondurile noastre. Avem însă nevoie de cooperarea autorităților pentru a fi interfața cu operatorii altor infrastructure esențiale din zonele izolate, astfel încât împreună să aducem conectivitatea.“
Valentin Popoviciu, vicepreședinte CA DIGI RCS&RDS

• „Indiferent de forma pe care o va luaLegea securității cibernetice în rețelele 5G este important ca lucrurile să fie predictibile. Totodată, e necesar ca de la adoptarea actului normative până la momentul organizării licitației 5G, operatorii să aibă timp pentru a se putea pregăti.“
Florina Tănase, director Legal & Corporate Affairs Telekom România

• „Credem că s-a ajuns la un mod rezonabil de a trata și rezolva problema autorizării construcției rețelelor telecom prin prevederile introduce în versiunea actuală a Codului comunicațiilor. Promulgarea acestuia cât mai rapid e una din direcțiile pe care trebuie să mergem.“
Dorin Odiațiu, director Public Affairs, Partnerships & Wholesale Orange România



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite