Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Evolved Management and Monitoring Virtual Assistant

21 Aprilie 2021



În actuala eră a tehnologiei, dar mai ales în ultimul an, suntem într-o constantă nevoie de comunicare. Ne dorim să fim în contact cu familia, cu prietenii, cu colegii de la birou sau cu partenerii de afaceri. Fie că vorbim la telefon, pe e-mail sau intrăm într-o video conferință, infrastructura de rețea este suportul tehnologic care ne asigură această nevoie. Ce se întâmplă când există probleme cu infrastructura de rețea? Se întrerupe convorbirea, email-ul nu poate fi trimis, iar sesiunea de videoconferință se blochează.



Cum putem evita aceste probleme? Companiile, mici sau mari, trebuie să își schimbe abordarea privind incidentele de rețea. În prezent, există cu preponderență o atitudine reactivă, reacția la incidente având loc după apariția acestora. Această modalitate de lucru se transpune operațional, prin angajați care nu pot să muncească eficient, prin imposibilitatea de a oferi servicii la un nivel ridicat de calitate sau prin întârzieri în livrarea echipamentelor sau produselor.

Soluțiile de monitorizare a infrastructurii de rețea permit companiilor să obțină informații relevante și rapide despre modul în care funcționează propria infrastructură de rețea și serviciile aferente, în special conexiunea la Internet. Cum putem monitoriza într-un mod eficient propria infrastructură de rețea? Folosind EMMA (Evolved Management and Monitoring Application), o platformă de monitorizare a companiei Revel Business Group, integrator și dezvoltator român care furnizează servicii IT clienților din Europa și SUA.

EMMA, o soluție eficientă pentru monitorizarea infrastructurii de rețea
Platforma de monitorizare EMMA a luat naștere în urma unei nevoi stringente pe care am avut-o în relația cu clienții. Furnizam servicii de monitorizare 24/7 pentru infrastructuri mari de rețea, dar nu aveam un produs care să ne automatizeze identificarea incidentelor de rețea și să eficientizeze procesul de alertare. Soluțiile consacrate existente pe piață erau scumpe și necesitau timpi semnificativi pentru instruirea personalului. Am considerat ca este mai facil să cream un produs de la zero, care să răspundă exact clienților noștri. Am realizat o platformă de monitorizare nouă, inovativă și eficientă, care se adreseazăcompaniilor mici și mijlocii. Este folosită cu succes în monitorizarea infrastructurii de rețea de companii din România șiSUA, în industrii precum: sănătate și îngrijiri medicale, finanțe‑bănci, automotive sau dezvoltare software/gaming. Înprezent, monitorizează peste 32.858 de echipamente.

EMMA a fost dezvoltată pe baza unei structuri modulare și având o interfață de utilizare simplă și intuitivă. Clienții pot opta ce modul doresc să achiziționeze, astfel încât factura să nu fie încărcată de funcționalități care nu sunt relevante sau folositoare. EMMA va notifica tehnicienii de rețea despre toate incidentele din cadrul infrastructurii pe care o gestionează. Platforma permite configurarea alertelor conform specificului fiecărui client, astfel reducându-se foarte mult zgomotul cu alerte nerelevante. Modulele existente în cadrul platformei sunt: Network Performance Manager, Network Traffic Analyzer, Network Configuration Manager, Asset Manager, Vulnerability Management sau IPAM.

Principalele module
Network Performance Monitor este cel mai solicitat modul din cadrul platformei. Oferă vizibilitate completă și informații relevante referitoare la starea echipamentelor de rețea sau a serviciilor care rulează, având un nivel ridicat de granularitate. Se pot obține în timp real informații despre starea echipamentelor de rețea din infrastructura locală sau din cloud, dacă aceste echipamente funcționează în parametrii normali, despre serviciul de VPN, starea mediului de virtualizare sau stocare de date, despre calitatea serviciilor de rețea și multe altele.

Network Traffic Analyzer vă permite să monitorizați în timp real utilizarea lățimii de bandă, astfel încât să puteți evita congestiile de trafic, proasta funcționare a unor aplicații sau servicii care necesită o lățime de bandă mai mare sau dedicată, ori probleme privind traficul de rețea.

Network Configuration Manager automatizează procesul de stocare și alertare în cazul în care configurația de pe echipamentele de rețea a fost modificată. De asemenea, EMMA oferă posibilitatea unui audit al sistemelor de operare care rulează pe echipamentele de date și identificarea potențialelor vulnerabilități de securitate prin asocierea cu CVEs (Common Vulnerabilities and Exposures). Începând din Iunie 2021, va fi disponibilă și posibilitatea de a efectua un audit de securitate pe configurațiile existente pe echipamente.

Asset Manager permite utilizatorilor să identifice, catalogheze, administreze și să gestioneze eficient orice echipament de rețea, produs sau licență software care rezidă în cadrul infrastructurii de rețea. Este binecunoscut faptul că în cele mai multe cazuri există o discrepanță între evidențele contabile și cele operaționale, în special într-un departament atât de dinamic precum cel IT. EMMA va rezolvaaceastă problemă, prin sistemul propriu de gestionare al activelor de infrastructură.

Vulnerability Management
, cel mai nou modul al platformei EMMA, permite scanarea automată a tuturor echipamentele de rețea, a stațiilor de lucru (laptop-uri sau calculatoare) și a serverelor. În baza auditului, se va furniza un raport cu toate sistemele de operare și a programelor care sunt instalate pe acele stații de lucru/servere care prezintă vulnerabilități de securitate în baza unor CVEscunoscute.

IPAM (IP Address Management) este modulul care administrează alocarea adreselor IP din cadrul unei companii. Va ușura și organiza activitățile de planificare, implementare, administrare și monitorizare a resurselor de numerotații.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite