Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Piața soluțiilor de printing&imaging prinde viteză la nivel local

21 Aprilie 2021



Procesul accelerat de transformare digitală parcurs de organizații, precum șai adoptarea pe scară largă a modelului lucrului la distanță au generat în 2020 o creșterea susținută a pieței soluțiilor de printing&imaging, evoluție care se va menține și anul acesta.



Creșterea cererii pe piața de printing&imaging este vizibilă și la nivel local, fapt confirmat de rezultatele înregistrate anul trecut de Brother România, reprezentanța locală a Brother Industries, unul dintre principalii producători de echipamente și soluții de imprimare laser și inkjet la nivel global.

„Pandemia a avut un impact semnificativ asupra pieței IT, inclusiv asupra celei de printing. Criza sanitară a provocat dificultăți în toate domeniile economice, dar, în același timp, a accelerat procesul de digitalizare sub toate aspectele. În acest context, cererea pe piața de printing&imaging a crescut foarte mult anul trecut și uneori a depășit oferta. Brother România a înregistrat o creștere de 14% a cifrei de afaceri față de 2019 și estimăm venituri de aproximativ 7,7 milioane de euro la sfârșitul acestui an fiscal“, a declarat Monica Otlacan, country manager Brother România, în cadrul conferinței susținută cu ocazia lansării noii game de echipamente multifuncționale color InkBenefit Plus.

Ce cere piața?
Potrivit oficialului Brother România, evoluția cererii pe piața locală a soluțiilor de printare și scanare a devenit tot mai dinamică, clientul fiind tot mai informat: „Utilizatorul final își dorește opțiuni avansate de conectivitate, funcționalități multiple și fiabilitate. La rândul lor, companiile mari și IMM-urile solicită tot mai multe servicii complexe, personalizate, cu un grad ridicat de securitate și – mai ales – eficiente din punct de vedere al costurilor de exploatare.“

Din punct de vedere valoric, tehnologia laser de imprimare a avut cea mai mare pondere în totalul cifrei de afaceri a Brother România pe anul 2020, numărul de unități vândute crescând cu 44%. Compania este unul din primii trei jucători de pe piața soluțiilor laser, cu o cotă de 22% la echipamentele de printare laser monocolor și de 13% la cele color.

La acest rezultat a contribuit atât cererea generată de sectorul Home Office, cât și succesul înregistrat în diverse proiecte de investiții. Totodată, am completat oferta pe zona de printing cu soluții de scanare, sector unde practic ne-am dublat cifra de afaceri față de anul precedent“, a precizat Monica Otlacan.
Un alt sector în care Brother România a înregistrat o creștere solidă (de 37%) a fost cel al echipamentelor de etichetat industriale și al soluțiilor mobile pentru imprimare și scanare.

Creșterea se va menține
Country manager-ul Brother România preconizează o creștere cu cel puțin 10% a cifrei de faceri pentru anul în curs. Previziunile se bazează pe faptul că proiectele de transformare digitală vor continua, atât în sectorul privat, cât și în cel de stat, iar investițiile de digitalizare vor crește. De asemenea, va crește și cererea pentru echipamentele de printare din partea persoanelor care lucrează de acasă, în regim telemuncă. Din punct de vedere al evoluției cererii pe tehnologii, se observă un interes sporit pentru echipamentele multifuncționale, în detrimentul imprimantelor clasice. Totodată, se înregistrează o dublare a ponderii echipamentelor cu rezervor reîncărcabil de cerneală din totalul echipamentelor inkjet. (La nivel european, creșterea acestei categorii de soluții este de peste 120%.)

Soluții Brother adaptate nevoilor curente
În acest context, Brother România a lansat recent o nouă gamă de imprimante multifuncționale color InkBenefit Plus, cu care adresează preponderent nișa utilizatorilor casnici și companiile mici. Principalele argumente ale noii game sunt viteza de imprimare, reîncărcarea economică și simplitatea în utilizare.

Seria de echipamente A4 InkBenefit Plus 2021 cuprinde cinci modele – patru dintre ele sunt multifuncționale de tipul „3-în-1“ (imprimare, copiere și scanare), al cincilea integrând și funcția de fax. Vârfurile de gamă au o viteză de imprimare alb-negru de 17 imagini pe minut și color de 16,5 imagini pe minut, care le poziționează drept cele mai rapide echipamente inkjet color A4 de pe piață la momentul actual.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite