Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cāt de relevant mai este stick-ul USB īn mediul de business din 2021? Răspunsul Kingston IronKey D300S

21 Aprilie 2021



În 2021, securitatea și protecția datelor sunt mai importante ca niciodată. Amenințările care pot pune în pericol datele sensibile ale unei companii sunt mai mari, iar predispunerea la un pericol a crescut de când companiile au recurs la munca de acasă. Transferul datelor de pe calculatoarele companiei la calculatorul personal de acasă, dar și invers, poate fi un proces periculos ce poate avea repercusiuni grave. Un simplu stick USB introdus în calculatorul din cadrul companiei poate periclita datele din calculator, dar și din rețea. Acesta poate conține malware sau viruși ce pot avea acțiuni iremediabile, iar date sensibile pot fi şterse sau pot ajunge la persoane rău intenționate. De asemenea, un stick cu date sensibile care s-a pierdut poate reprezenta un pericol la fel de mare dacă este găsit și accesat de cine nu trebuie. Aceste pericole sunt valabile pentru toate organizațiile, indiferent de natura lor. Orice departament poate fi predispus la un atac, indiferent din ce industrie sau din ce zonă geografică face parte.



Stick-urile de memorie trebuie să fie securizate, păstrate în locuri sigure, transportate corespunzător, iar angajații să aibă grijă cum le operează. Prin urmare, este important ca angajații să fie instruiți să folosească doar stick-urile companiei și doar în interes profesional. Cu reguli bine definite și cu un instructaj realizat corespunzător, angajații vor putea învăța să folosească medii de stocare sigure, să renunțe la medii de stocare terțe proprii, astfel încât transferul datelor din calculatorul de la birou către calculatorul personal și invers să se realizeze în deplină siguranță.

Putem evita astfel de probleme? Cu siguranță, da! Kingston recomandă ca politică de companie, utilizarea unităților de memorie USB criptate. Kingston a dezvoltat o gamă de unități de stocare sigure care limitează riscurile utilizărilor pentru stocarea și transferul datelor de business. Unitățile USB criptate sunt sigure deoarece procesul de criptare este integrat la nivel hardware. Aceste unități sunt autonome, nu necesită software instalat pe computerul gazdă și sunt cele mai eficiente în combaterea programelor malware în continuă evoluție. În plus, stick-urile USB criptate vin cu mecanism de protecție împotriva atacurilor brute-force (număr limitat de încercări de parolă) și cerințe complexe de parolă care fac dificilă aflarea acesteia. Unitățile USB cu criptare hardware folosesc AES pe 256 biți în modul XTS și sunt certificate FIPS. Drept urmare, datele sunt în deplină siguranță.



Kingston IronKey D300 – protecție la nivel înalt

Un model ce oferă un grad avansat de securitate este IronKey D300, unitate ce a ajuns recent în posesia noastră, în varianta de 32GB. Aceasta vine echipată cu o criptare AES 256-bit şi certificare FIPS 140-2 Level 3, oferind un grad ridicat de protecție. D300 este oferit într-o carcasă metalică robustă și sigură care îndeplinește standardele IronKey, iar transferurile de date sunt rapide, având la bază tehnologii NAND Flash și un controller performant. Este certificat pentru utilizarea în instituții bancare, instituții de stat, corporații etc, iar principala prioritate a acestui stick USB este să ofere protecție la un nivel înalt.

Detalii despre stick pot fi găsite și aici: https://www.kingston.com/czech/en/usb-flash-drives/ironkey-d300-encrypted-usb-flash-drive



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite