Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

UEFISCDI și StudyinRomania au lansat campania de atragere a studenţilor internaționali în România

12 Mai 2021Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) şi Ministerul Educației au lansat, astăzi, primul clip video de promovare a învățământului superior românesc în afara ţării. Realizat sub umbrela StudyinRomania, clipul are ca obiectiv prezentarea oportunităţilor pe care România le oferă studenţilor internaționali şi este, totodată, primul pas în strategia de rebranding a platformei.

Clipul se adresează tinerilor din străinătate, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, interesaţi să urmeze un program de studiu în universităţile din România, pe durata unui întreg ciclu de studiu sau pentru un semestru. Materialul prezintă punctele forte ale învățământului superior românesc, oportunităţile oferite de piaţa muncii şi principalele atracţii de interes pentru tineri.

Beneficiind de sprijinul Ministerului Educaţiei și al Consiliului Național al Rectorilor, acest clip constituie un element important al campaniei unitare de promovare a sistemului naţional de învăţământ superior, sub egida #StudyinRomania, şi poate fi utilizat de universităţi, instituţii guvernamentale şi alte organizaţii interesate pentru promovarea României ca destinaţie de studiu.

Tinerii interesați să studieze în România pot accesa platforma www.studyinromania.gov.ro pentru a descoperi cele peste 3.700 de programe de studiu oferite de universităţi de renume din ţară în engleză, franceză, germană, maghiară şi în alte limbi străine, dar şi informaţii despre sistemul de învățământ superior românesc şi despre România în general.

Clipul lansat de UEFISCDI, prin care se urmăreşte promovarea învăţământului superior în rândul studenţilor internaționali, este disponibil de astăzi pe canalul YouTube și pe pagina oficială de Facebook a platformei StudyinRomania. Clipul beneficiază şi de o versiune scurtă pregătită special pentru a fi promovată pe posturile TV și alte canalele media cu audiență internațională.

Clipul video a fost realizat în cadrul proiectului ”Calitate în învăţământul superior: internaţionalizare şi baze de date pentru dezvoltarea învăţământului românesc” cod SMIS 126766, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) derulat în perioada 2018 - 2022.

Proiectul este coordonat de către UEFISCDI în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Obiectivul general al acestuia constă în dezvoltarea şi implementarea de măsuri sistemice în învăţământul terţiar pentru creşterea nivelului calităţii în învăţământul superior şi adaptarea universităţilor la cerinţele pieţei muncii, inclusiv la standardele internaţionale. Printre activităţile principale derulate se numără şi promovarea învăţământului superior românesc, respectiv atragerea de studenţi internaţionali în universităţile din România, continuând astfel eforturile comune derulate în acest sens.

Pentru detalii suplimentare ne puteţi contacta pe adresa de e-mail: studyinro@uefiscdi.ro.

Despre StudyinRomania
StudyinRomania este o platformă lansată de UEFISCDI în anul 2015 cu scopul de a promova oferta educațională a universităților din România în rândul studenților internaționali.

Despre UEFISCDI
Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării este o instituție publică aflată în subordinea Ministerului Educației. Asigură atât realizarea de studii ce fundamentează procesul de repartizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru universităţi, cât și coordonarea, din punct de vedere administrativ, a unor programe și subprograme din Planul Național de Cercetare, Dezvoltare, Inovare. În calitate de agenție de finanțare a cercetării, similar cu agenții internaționale de prestigiu, organizează competiții și ulterior monitorizează implementarea proiectelor acceptate la finanțare.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite