Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutia Mobile Reporting a intrat oficial pe piata romaneasca

23 Octombrie 2006



In cadrul unui recent seminar sustinut la Bucuresti, companiile TotalSoft si Asento Wireless Romania (companie specializata in dezvoltarea de aplicatii software de business pentru telefoanele mobile, in care TotalSoft detine 50% din actiuni alaturi de un investitor american) au lansat, in mod oficial, aplicatia Mobile Reporting pe piata romaneasca.


Oficial, deoarece in portofoliul de clienti ai acestei aplicatii se numara deja cateva companii romanesti de prestigiu, dar si Nokia Germania, primul client al sistemului Mobile Reporting si care achizitionat aplicatia la inceputul acestui an, dupa un audit de aproximativ 6 luni. „Nokia Germania este cea mai mare filiala a companiei finlandeze in Europa, cu peste 3.000 de angajati si consideram implementarea solutiei noastre de Mobile Reporting la aceasta companie drept un succes deosebit, deoarece este o prima vanzare la un client de asemenea talie pe piata externa“, a subliniat directorul general TotalSoft, dl Marius Dragan. „In Romania avem clienti pentru diverse variante ale Mobile Reporting in randul firmelor care deruleaza proiecte de investitii importante, precum OMW-Petrom, dar si in randul companiilor de leasing, precum Tiriac Leasing si TBI Credit“, a mai precizat Andy Dumitrascu, director de Marketing.


Aplicatia Mobile Reporting, care ofera acces in timp real, din orice locatie, pe dispozitive mobile / smartphones, la informatiile relevante din cadrul unei companii, se adreseaza, pe de o parte, managementului companiilor si acelor persoane care, prin natura muncii, lipsesc frecvent de la birou si au nevoie de informatii in timp real, sub forma unor rapoarte usor de vizualizat, dar si fortei de vanzari, indiferent de domeniul in care activeaza compania.


Solutia are doua componente: o aplicatie client instalata pe telefonul mobil care are ca principal scop afisarea unor informatii (rapoarte) in format tabelar si un server care colecteaza datele din sistemul ERP si le transmite catre terminalele mobile. Informatiile ce pot fi accesate prin intermediul Mobile Reporting sunt de genul: liste de preturi, cantitati si termene de livrare, situatia comenzilor, a facturilor emise / primite, date despre piata, istoric al clientilor, situatia raportarilor (venituri curente si volume, performanta versus planuri, decalaje in plan), precum si date despre produse (caracteristici, compatibilitate, timpi de lansare, harti).


Principalul suport pentru transmiterea informatiilor este mesajul scris (SMS), o solutie aleasa tocmai pentru avantajul de crestere a eficientei, prin reducerea costurilor, cresterea vitezei de interactiune si o accesibilitate sporita, accesul mai putand fi asigurat si via GPRS, HSCSD.


Radu Ghitulescu



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite