Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Inteligența artificială în folosul agriculturii de performanță

30 Iunie 2021





Sesiunea științifică
Inteligența artificială/Machine Learning și Tehnologia Informației în agricultură, silvicultură, zootehnie și medicină veterinară
11 iunie 2021 | on-line

Secția de Știința și Tehnologia Informației și Secția de Științe Agricole și Silvice ale Academiei Române, în colaborare cu specialiști din Academia de Științe Agricole și Silvice (ASAS), au organizat vineri, 11 iunie 2021, sesiunea științifică „Inteligența artificială/Machine Learning și Tehnologia Informației în agricultură, silvicultură, zootehnie și medicină veterinară“. Evenimentul a fost coordonat de acad. Florin Gheorghe Filip, președintele Secției de Știința și Tehnologia Informației, acad. Horia-Nicolai Teodorescu și dr. ing. Virgil Vlad, membru titular al ASAS.

Sesiunea s-a dorit o continuare și aprofundare a discuțiilor purtate în cadrul dezbaterii „Agricultura românească în contextul globalizării“, organizate în data 4 iunie 2021, în Aula Academiei Române, când, alături de specialiști, au participat peste 40 de fermieri din diverse ramuri ale agriculturii (https://acad.ro/com2021/pag_com21_0604.htm).

Scopul sesiunii „Inteligența artificială/Machine Learning și Tehnologia Informației în agricultură, silvicultură, zootehnie și medicină veterinară“, prima sesiune tematică ce succede dezbaterii despre agricultura românească, a fost crearea cadrului pentru cunoașterea unor realizări științifice și inginerești menite să contribuie la progresul digitalizării activităților din agricultură, silvicultură, zootehnie și medicină veterinară obținute în institute și universități din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Chișinău. Informații sintetice despre rezultatele prezentate sunt disponibile pe site-ul Academiei Române la adresa: https://acad.ro/com2021/doc/d0611-Sesiune-online-AR-ASAS-rezumate.pdf.



La eveniment, desfășurat în întregime on-line (https://acad.ro/com2021/pag_com21_0611.htm), au participat peste 50 de specialiști din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Chișinău, Barcelona și Washington, între care 10 membri ai Academiei Române, trei membri ai ASAS și un membru Academiei de Științe a Moldovei.

Urmărind punerea în contact și realizarea de viitoare colaborări, organizatorii oferit din vreme participanților atât programul acțiunii (https://acad.ro/com2021/doc/d0611-Sesiune-online-AR-ASAS.pdf), cât și rezumatele comunicărilor (https://acad.ro/com2021/doc/d0611-Sesiune-online-AR-ASAS-rezumate.pdf) și adresele electronice ale conferențiarilor, lucru ce a permis optimizarea folosirii timpului alocat întâlnirii, dar mai ales stabilirea de contacte asincrone și/sau paralele, prin chat și e-mail înaintea, în timpul şi după sesiune.

Sesiunea a avut o durată de patru ore și a constat în:
trei cuvântări introductive rostite de acad. Ioan Dumitrache, secretar general al Academiei Române, de acad. Cristian Hera, președinte al Secției de Științe Agricole și Silvice, fost președinte al Academiei Române și al ASAS, și de acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române.
• nouă referate elaborate și prezentate de specialiști din Institutul de Informatică Teoretică din Iași al Academiei Române, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului, București al ASAS, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor, Chișinău, din Secția de Științe ale Vieții a Academiei de Științe a Moldovei;
dezbateri, la care au participat, pe lângă cei trei organizatori, academicienii Cristian Hera, Gheorghe Tecuci, Doru Pamfil, prof. Alexandru Bogdan și prof. Zeno Gârban, membri corespondenți ai membri ai Academiei Române, alți specialiști.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite