Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Huawei susține strategiile ”verzi” ale UE la Forumul Huawei Day 0 Green "Green ICT for a Green World"

01 Iulie 2021La Forumul Day 0 Green al Huawei din cadrul MWC Barcelona 2021, Președintele Huawei Western Europe David Li a menționat că Huawei susține puternic ambițiile „verzi” ale UE de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Forumul din acest an s-a axat pe modul în care industria ICT se raportează la Pactul Verde al UE și modul în care tehnologiile digitale contribuie la dezvoltarea durabilă la nivel regional, prin intermediul unor studii de caz raportate la strategiile ecologice privind rețelele de telecomunicații și provocările cheie cu care se confruntă operatorii atunci când încearcă să atingă obiectivul de zero emisii de carbon.

În discursul său din cadrul evenimentui, Li s-a concentrat asupra modului în care industria ICT poate utiliza servicii ecologice de telecomunicații digitale pentru a veni în sprijinul clienților săi: „Susținem alte industrii pentru a reduce amprenta lor de carbon prin soluții ICT. Numim această acțiune „amprenta manuală de carbon”. Amprenta de carbon a industriei ICT reprezintă aproximativ doar 2% din emisiile totale. Însă, aceste tehnologii pot fi utilizate pentru a reduce emisiile totale la nivel global cu până la 20%. "

El a menționat, de asemenea, că Huawei crede în utilizarea biților pentru a gestiona wați. Biții sunt unitățile de bază ale informației digitale și wații sunt unitățile de bază ale energiei. Folosirea de biți pentru a gestiona wați înseamnă a utiliza tehnologii digitale pentru a realiza un management mai eficient al energiei. „Integrarea tehnologiilor digitale și energetice ne permite să utilizăm noi progrese tehnologice în AI, conectivitate și cloud computing pentru a digitaliza industria energetică.”

Mulți alți actori importanți din industrie care au participat la eveniment au vorbit și despre importanța critică a ICT în planurile de natură ecologică la nivel regional. Membră a Parlamentului European, Susana Solís Pérez, a spus: „Practic, fiecare sector poate beneficia de soluții digitale”, iar Carina Lopes, Head of Digital Future Society, Mobile World Capital Barcelona, a declarat: „Atingerea obiectivului de zero emisii de carbon nu este suficient. Sectorul ICT și al telecomunicațiilor are puterea de a conduce și de a transforma radical societatea noastră. "

Steven Moore, head of climate action, GSMA, a subliniat că operatorii depind de energia verde pentru a contribui la atingerea obiectivelor din alte sectoare, spunând: „Mesajul nostru către guverne: Nu putem trece la sursele regenerabile de energie de unii singuri”.

Monica Sala, CTO Oranga Spania, a menționat că aceștia intenționează să atingă obiectivul de zero emisii de carbon al Orange Group din 2040, prin reducerea consumului de energie din rețea, creșterea utilizării energiei regenerabile în rețelele lor și prin bazarea mai mult pe economia circulară. În mod similar, Telefónica intenționează să atingă zero emisii de carbon până în 2025, Juan Manuel Caro Bernat, Director of Operational Transformation, Telefónica Group explicând: „Ne vom reduce amprenta de carbon cât mai mult posibil, dincolo de scenariul de 1,5 ° C. Vom neutraliza restul emisiilor prin proiecte de absorbție a CO2. "

Alți reprezentanți din industrie au vorbit, de asemenea, la eveniment despre modul în care tehnologiile ICT avansate schimbă regulile jocului în mai multe industrii. Directorul General al Vantage Towers Spania Blanca Ceña a vorbit despre modul în care utilizează Digital Twins pentru a reduce dramatic nevoia de vizite pe teren la turnuri, spunând: „Credem că 5G va fi o schimbare radicală pentru societate și pentru Europa”.

James Crawshaw, Principal Analyst of Service Provider Operations & IT, Omdia Informa Tech, a explicat cum reducerea emisiilor de carbon este noul obiectiv pentru industria de telecomunicații:

„Reducerea emisiilor de carbon devine noul obiectiv - industria trebuie să economisească energie și să reducă emisiile de carbon. Din perspectiva economisirii energiei, accentul se mută de la reducerea consumului absolut de energie la reducerea consumului de energie și îmbunătățirea eficienței utilizării energiei. Din perspectiva reducerii cantității de carbon, emisiile de carbon per unitate de servicii de date devin o nouă măsură pentru ecologizarea rețelelor și este necesară o definiție aplicabilă pentru a permite o mai bună gestionare a procesului de reducere a emisiilor de carbon. "Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite