Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

GROHE în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca inaugurează un laborator de ultimă generație

08 Iulie 2021



Vineri, 9 iulie, de la ora 10, Facultatea de Inginerie a Instalațiilor din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca , inagurează împreună cu GROHE, cel mai important furnizor mondial de obiecte sanitare, Laboratorul de Tehnică Sanitară.
Inaugurarea noului laborator reprezintă rodul unei colaborări începute încă din toamna anului trecut, între Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor şi compania GROHE şi care s-a concretizat prin semnarea unui contract de cooperare. Investiția companiei în acest demers se ridică la aproximativ 40.000 euro pentru dotarea laboratorului de practică, cu trei bancuri de lucru cu obiecte și instalatii sanitare, pentru toți studenții facultății, dar și furnizarea de cursuri de învățare și formare. Această inițiativă face parte din programul Instruire și educație profesională pentru instalatori GROHE - GIVE.

”Dezvoltarea unor astfel de laboratoare este o prioritate pentru Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor. Am încercat şi vom încerca în continuare, să completăm şi să modernizăm baza materială prin parteneriate încheiate cu companii din domeniul Instalaţiilor pentru Construcţii. Finalizarea laboratorului reflectă și deschiderea pe care o are facultatea, respectiv universitatea noastră, către latura practică a programelor de studii, care să-i pregătească pe studenți cu adevărat pentru piața muncii. Nu se poate face învățământ tehnic de calitate fără un parteneriat cu viitorii angajatori şi fără o cooperare strânsă cu companiile de profil prezente în regiune. Prin aceste acţiuni, dorim să le arătăm tinerilor că dinamica schimbărilor din domeniul ingineriei instalaţiilor s-a accelarat în ultimii ani, iar noi suntem și rămânem permanent peocupați în a pune la dispoziţia studenţilor, echipamente de ultimă generaţie, pentru ca învățarea să poată fi validată în practică
”, declară decanul Facultății de Inginerie a Instalaţiilor, Conf.dr.ing. Florin Domnița.

Laboratorul se află în clădirea Facultății de Inginerie a Instalaţiilor, de pe bulevardul 21 Decembrie 1989 și va fi folosit, începând cu viitorul an universitar, pentru instruirea asistată a studenților din anii terminali ai specializării de Instalaţii pentru Construcţii, în domeniul Tehnicii Sanitare.

În cadrul acestui laborator, GROHE creează un mediu de formare pe deplin funcțional, cu echipamente moderne, materiale de instruire și sesiuni de training. Cei care vor parcurge toate modulele și vor finaliza cursul de formare, vor primi o certificare GROHE recunoscută internațional, care le va oferi și un avantaj în viitoarea meserie, fiind complementară atestării oferite de universitate.

Chiar și după ce studenții vor finaliza pregătirea GROHE, aceștia vor primi asistență, cu posibilitatea de plasament la un viitor loc de muncă sau chiar un program de internship la unul dintre partenerii GROHE din industrie.

”Având în vedere deficitul de instalatori calificați din industria sanitară, este mai important ca niciodată să oferim un program atractiv de instruire care să îi ajute pe tinerii studenți din domeniu să își construiască un fundament solid pentru viitoarea carieră. Ne bucurăm că am lansat acest prim proiect împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca prin care vom atinge aprox. 100 de studenți anual, însă intenționăm să investim și în alte școli/universități din țară și astfel, să contribuim la pregătirea a tot mai mulți instalatori. Sperăm ca programul GROHE GIVE să fie un suport real care să îi convingă pe viitorii instalatori să rămână în țară și să lucreze pentru proiectele locale”, precizează Mihai Stănuică, Leader, Romania, Bulgaria, N. Macedonia & Moldova, LIXIL EMENA.

Dezvoltarea unor astfel de laboratoare este o prioritate pentru Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor. În decursul acestui an universitar, au fost finalizate trei astfel de laboratoare: Laboratorul de Tehnologie a Instalaţiilor (sponsorizare RIDGID – Emerson), Laboratorul de Inginerie a Iluminatului (colaborare Zumtobel), Laboratorul de Iluminat Inteligent (sponsorizare Signify – Philips). De asemenea, sunt în curs de modernizare Laboratorul de Chimie şi de Analiză a Apei, Laboratorul de Instalaţii Termice, Laboratorul de Tehnologie Mecanică pentru Instalaţii, Laboratorul de Termotehnică.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite