Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Metabeta, startup fondat īn Romānia, atrage o primă investiție de jumătate de milion de euro

21 Iulie 2021Metabeta, prima platformă data-driven din Europa Centrală și de Est pentru gestionarea investițiilor în startup-uri, a primit o rundă seed de finanțare în valoare totală de 500.000 de euro. Runda de investiție a fost condusă de Neogen Capital și completată de alți 15 business angels. Fondurile au ca obiectiv dezvoltarea Metabeta într-un marketplace pentru investitori și startup-uri, bazat pe machine learning, devenind una dintre puținele soluții de acest fel la nivel european.

Fondată de Marius Ursache și Vlad Bodi în 2019, Metabeta schimbă paradigma în care startup-urile și investitorii colaborează. Spre deosebire de soluțiile tradiționale pe care fondurile de investiție la folosesc în mod obișnuit (CRM, Excel-uri), Metabeta procesează și oferă în timp real date complexe de performanță ale startup-urilor din platformă, astfel încât fondatorii își eficientizează efortul și procesul de strângere de capital, iar investitorii reduc timpul de analiză și riscurile investiției.Metabeta folosește un sistem hibrid de inteligență, prin integrarea de date complexe, dar și prin analiza realizată de către o echipă de specialiști, pentru a evalua și selecta cât mai bine startup-urile aflate într-o etapă incipientă de dezvoltare ce ajung parte să fie parte din platformă.

„În prezent, multe dintre deciziile de investiții sunt bazate mai degrabă pe intuiție și mai puțin pe criterii de performanță și metrici bine ancorați în business. În același timp, pentru fondatori, un proces de ridicare de capital este epuizant și durează cel puțin 8 luni. În acest context, prin tehnologia folosită, Metabeta inovează felul în care sunt procesate date foarte complexe de business, reducând astfel timpul de analiză al investitorilor și eliminând biasurile care ar putea să intervină în procesul de investiție. Prin finanțarea primită, vom accelera dezvoltarea produsului și vom deveni prima platformă din CEE care va putea oferi o soluție data-driven de tip marketplace pentru investitori și startup-uri”
, a explicat Marius Ursache, Co-fondator și CEO Metabeta.

Metabeta ajută startup-urile să își creeze un profil detaliat și să prezinte toate datele relevante de business în fața investitorilor. Cu ajutorul tehnologiei folosite, investitorii (business angels, fonduri de investiții, acceleratoare) pot să gestioneze mult mai eficient oportunitățile de investiții, să le evalueze pe baza unor date obiective, disponibile în timp real, și să ia astfel decizii mai informate.

Capitalul primit va fi folosit pentru dezvoltarea Metabeta într-un marketplace, unde potențiali investitori vor avea acces la o selecție de startup-uri recomandate în care pot investi, având la dispoziție informații complete despre acestea, precum și un sistem de scoring & matching și date în timp real despre posibilitățile cele mai bune de investiție din toată Europa Centrală și de Est.

În prezent, Metabeta are peste 4.500 de utilizatori (startup-uri și investitori), o echipă de 11 persoane și un istoric solid de participare la mai multe acceleratoare locale și internaționale (Advancing AI by Google & Techcelerator, Startup Wise Guys sau DMS Accelerator).

Ambii co-fondatori au experiență internațională și au avut exituri de succes. Marius Ursache (co-fondator și Chief Executive Officer) a fondat companii precum Grapefruit sau Eternime și predă la MIT (Massachusetts Institute of Technology), Singularity University și Techstars. Vlad Bodi (co-fondator și Chief Product Officer) a fondat companii precum Maxcode, Thinslices sau Hppy și a fost VP of Growth al unuia dintre cele mai mari marketplace-uri B2B din America Latină.

În urma investiției primite, Neogen Capital deține 12% din acțiunile Metabeta, iar cei 15 business angels împart 8% dintre acțiunile startup-ului. Acționarii majoritari Metabeta rămân co-fondatorii Marius Ursache (57,2%) și Vlad Bodi (22,8%).Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite