Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Autoritatea pentru Digitalizarea României implementează tehnologii deep tech

01 Septembrie 2021



Reprezentanții Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au întâlnit săptămâna trecută delegația Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), într-o reuniune care a vizat stadiul demersurilor privind dezvoltarea și implementarea tehnologiilor deep tech în economia și societatea românească, în cadrul proiectului SIPOCA 704. La opt luni de la demararea proiectului, s-au făcut pași importanți și s-au stabilit direcțiile principale de acțiune în domenii cu o dinamică extraordinară de dezvoltare, de mare interes naţional, european şi global: AI, Blockchain, HUB-urile de inovare digitală, Open Science, Open Data, Calculul de Înaltă Performanţă (HPC), Digital Policy Lab / Laboratorul digital de politici publice.

Domnul Octavian Oprea, Președintele ADR, a declarat: ”Conform HG-ului său de înființare, Autoritatea pentru Digitalizarea României elaborează reglementări și strategii în domeniul tehnologiilor avansate, lucru cu care ne mândrim și care ne responsabilizează.
Suntem în a opta lună de implementare a proiectului şi deja avem paşi importanţi făcuţi în demersurile noastre de aprofundare a cunoaşterii şi adopţiei tehnologiilor deep tech în România.

În cadrul proiectului,
ADR va contribui la consultările la nivel naţional pe subiect, la promovarea rezultatelor și la alinierea cu stakeholder-ii naţionali şi internaţionali pe fiecare segment de tehnologie şi cadrul de reglementare.
Rezultatele proiectului vor fi supuse consultării publice şi vor încorpora punctele de vedere şi perspectivele actorilor principali din mediul privat, mediul academic şi sectorul public, astfel încât valabilitatea recomandărilor pentru România să fie general asumată, iar perspectivele de implementare să fie certe
”.

Dna Prorector, Prof.dr.ing. Daniela Popescu a menționat în cadrul întâlnirii: ”Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Autoritatea pentru Digitalizarea României au reuşit să pună în comun expertiza şi cunoştinţele acumulate la nivelul entităţilor / organizaţiilor din sectorul public, din zona academică precum şi din sectorul privat. Această asociere asigură realizarea în primul rând a unui conținut de calitate dar în egală măsură va evidenţia preocupările și necesitățile fiecărui actor relevant din societate şi economie cu privire la digitalizare, din perspectiva utilizării tehnologiilor inovative”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite