Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Viitorul, mai seducător cu gene false?

22 Septembrie 2021




Nu e loc aici pentru a discuta despre complicațiile, riscurile și implicațiile de ordin etic sau religios, despre exploatarea tehnologiei în domeniul militar, despre terorism și intenții criminale, inconștiență sau iresponsabilitate.

Vestea bună este că oamenii de știință lucrează deja la îmbunătățirile CRISPR. David Liu și echipele sale de la MIT și Harvard au transformat foarfecele CAS-9 pentru a acționa în schimb ca radieră și creion. Acum poate face acest lucru pentru a corecta mutațiile genei individuale din spatele a aproximativ 5.000 de boli, iar cercetătorii se așteaptă să vadă multe dintre aceste terapii trecând prin studii clinice în următorii 5-10 ani.

Mai trist este faptul că editarea genelor pentru soldații adulți este sigur mai aproape decât credem. Astăzi, Rusia analizează deja „pașapoartele genetice” ale soldaților săi. Președintele Vladimir Putin însuși a cochetat cu ideea supersoldaților, declarând în 2017 că acum oamenii de știință pot intra în codurile genetice și pot crea soldați fără teamă sau compasiune. Armata SUA și-a abandonat exoscheletul robotic „Iron Man” pentru soldați, dar continuă să investească în cercetarea genetică. Franța și-a început și ea cercetarea în domeniul supersoldatului, inclusiv în ceea ce privește cipurile cerebrale și toleranța la durere și stres. Și experții chinezi Elsa Kania și Wilson VornDick spun că cercetările chineze semnificative privind aplicația militară a editării genelor sunt legate de guvernul comunist al țării.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite