Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

ELKO Romania: 10 lucruri recomandate de Moxa pentru a spori securitatea sistemelor vechi conectate

01 Octombrie 2021




Sfat 6: Criptați datele critice înainte de transmiterea lor
În mediile OT, scurgerile de date critice pot provoca oprirea funcționării sistemelor, afectând astfel eficiența operațională. Pentru sistemele moștenite conectate, puteți cripta date critice în timpul transmisiilor pentru a spori confidențialitatea acestora și a reduce șansele de a vă afecta negativ operațiunile curente.

Sfat 7: Monitorizați constant nivelul de securitate al dispozitivelor de rețea

Când conectați sistemele vechi ar trebui să definiți măsurile de securitate pe baza cerințelor aplicațiilor dumneavoastră, astfel încât să puteți monitoriza și gestiona cu ușurință dispozitivele de rețea. Când rețelele sunt în funcțiune, monitorizați în permanență dacă starea de securitate a dispozitivelor dumneavoastră îndeplinește cerințele definite din start.



Sfatul 8: Scanați periodic vulnerabilitățile pentru potențiale amenințări

Este esențial să știți cu ce potențiale amenințări se confruntă sistemele dumneavoastră mai vechi. Programarea periodică a unei scanări a vulnerabilităților vă oferă o idee mai bună despre starea generală de securitate a sistemului, ajutându-vă să întreprindeți acțiunile necesare atunci când este cazul.

Sfatul 9: Aplicați patch-uri de securitate pentru dispozitivele de rețea pentru a reduce vulnerabilitățile

Știm cu toții că patch-urile de securitate sunt importante. Cu toate acestea, nu este întotdeauna atât de ușor pe site-urile din teren. Din perspectiva de business, se pot genera costuri uriașe atunci când întrerupeți operațiunile pentru a testa și a aplica patch-uri. Pe de altă parte, riscurile și costurile sunt implicate și în situația în care nu faceți nimic în acest sens. O abordare mai durabilă este găsirea unei căi de mijloc prin efectuarea unor seturi minime de corecții de securitate pentru sistemele critice din teren.

Sfatul 10: Utilizați patch-uri virtuale pentru vulnerabilități cunoscute ale sistemelor vechi

În anumite situații, patch-urile de securitate nu sunt întotdeauna o opțiune. În plus, unele sisteme vechi nu sunt capabile să efectueze patch-uri. Pentru acest tip de situații, patch-urile virtuale sunt o alternativă eficientă. Puteți implementa patch-ul virtual în rețeaua conectată la sistemele dumneavoastră vechi pentru a elimina vulnerabilitățile cunoscute și a proteja dispozitivele împotriva anumitor exploatări. Patch-ul virtual este, de asemenea, o modalitate bună de a câștiga timp pe măsură ce sistemul așteaptă următoarea perioadă de mentenanță pentru a beneficia de patch-uri.

Câștigați timp prețios
Luați în considerare cele 10 sfaturi de mai sus atunci când vă conectați sistemele vechi. Acest lucru vă poate ajuta să îmbunătățiți securitatea conectivității și să reduceți la minimum amenințările la adresa sistemelor vechi. Iar acest lucru îl puteți face apelând la specialiștii ELKO Romania. Compania, unic distribuitor pe piața locală a soluțiilor Moxa, oferă un portofoliu complet de produse de securitate pentru securitatea conectivității edge. Cu peste 30 de ani de experiență în domeniul soluțiilor pentru conectivitate edge, industrial computing și soluții de infrastructură de rețea, Moxa este unul dintre liderii mondiali ai soluțiilor de conectivitate pentru Industrial Internet of Things (IIoT). Toată gama de produse Moxa este distribuită în România prin rețeaua locală de parteneri ELKO Romania. Pentru mai multe detalii legate de soluțiile Moxa de securizare a conectivității edge, vă invităm să aflați mai multe detalii de aici. În cazul în care sunteți interesat de soluții industriale IPS, accesați acest link, iar pentru a discuta cu un specialist ELKO despre soluții puteți trimite solicitarea dvs. la solutii@elko.ro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite