Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Restart Energy lansează platforma RED, primul sistem descentralizat de tip blockchain ce compensează amprenta de carbon

06 Octombrie 2021♦ Platforma este proiectată să stimuleze atât persoanele fizice, cât și companiile, să participe activ pe piața de carbon evaluată la 2 trilioane de dolariâ
♦ RED se bazează pe o tehnologie de ultimă generație numită Zalmoxis, o versiune îmbunătățită a Ethereum care rulează pe PoS și PoA
♦ Compania are în plan lansarea primului sistem de afaceri cu franciză tokenizată
Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața locală, anunță lansarea RED, primul ecosistem de compensare de carbon tokenizat. Platforma permite persoanelor fizice, companiilor și altor organizații să își calculeze amprenta de carbon și să obțină credite de carbon tokenizate pentru acțiunile lor pozitive de mediu, certificate sub formă de jetoane NFT sau nefungibile pe blockchain.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani. În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.Platforma oferă producătorilor de energie regenerabilă posibilitatea de a-și certifica originea energiei verzi produse pe blockchain tot sub forma de tokeni denumiți REO-G creați după standardul european al garanțiilor de origine. Aceste certificate de origine a energiei regenerabile pot fi vândute în platformă companiilor care le pot folosi pentru a-și demonstra sustenabilitatea pe blockchain.

„Platforma este proiectată să devină o piață globală și un ecosistem de afaceri, să stimuleze atât indivizii, cât și companiile să participe activ pe piața de carbon de 2 trilioane de dolari. Mă bucură faptul că deja există un interes imens în jurul platformei RED și îmi doresc ca tot mai mulți români să vrea să fie parte dintr-un sistem care recompensează acțiunile pozitive de mediu
, spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy.

"Carpathian Springs, compania care îmbuteliază AQUA Carpatica, explorează în prezent modalități de neutralizare a amprentei sale de carbon. Am testat platforma RED deoarece, prin utilizarea tehnologiei blockchain, oferă un ecosistem transparent, trasabil și rapid care facilitează participarea și validarea acțiunilor de compensare a carbonului", afirmă Christos Valvis, Project Manager Carpathian Springs.

Platforma RED are la bază o tehnologie blockchain, de ultimă generație numită Zalmoxis, sub marca Restart Energy. Tehnologia este o versiune îmbunătățită a Ethereum care rulează pe PoS și PoA și rezolvă problema scalabilității. În același timp, Zalmoxis păstrează toate avantajele Ethereum, inclusiv transferul de jetoane emise pe RED pentru rețeaua principală Ethereum. Pe de altă parte, consumul de energie este de 1.000 de ori mai mic, emisiile sunt zero, taxele de gaz aproape de zero și viteza de până la 100 mai mare.

Încă de la început, Restart Energy a fost o companie axată pe inovație și durabilitate iar RED a venit astfel ca un pas firesc în strategia de dezvoltare a companiei.

Cu această ocazie, Restart Energy lansează și primul sistem de afaceri cu franciză tokenizată, unde întreaga afacere este un token NFT care poate fi retras sau vândut. Viitoarele francize vor primi instrumentele potrivite pe blockchain, pentru a ajuta companiile să-și atingă nevoile de afaceri și să își îndeplinească obiectivele de durabilitate.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite