Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Synaptiq īnchide o rundă de finanțare īn valoare totală de 250.000 de euro pentru Mediq, softul care revoluționează radioterapia, identificānd tumorile

19 Octombrie 2021



Synaptiq, startup românesc din Cluj-Napoca care crește performanța serviciilor medicale dezvoltând soluții bazate pe AI pentru delimitarea tumorilor și a organelor care prezintă risc, închide o rundă de finanțare de 250.000 de euro cu participarea fondului de investiții GapMinder VC prin acceleratorul de business Techcelerator, Cleverage VC și angel investors - antreprenorii Daniel şi Ioan Istrate. Startup-ul lucrează la dezvoltarea platformei Mediq, care reduce timpul de analiză a imaginilor medicale în cadrul procedurilor de tratare prin radioterapie a cancerului.



Startup-ul s-a evidențiat în programul Advancing AI SEE dezvoltat de Techcelerator în parteneriat cu Google for Startups dedicat soluțiilor bazate pe inteligența artificială, prin produsul high tech și nevoia majoră pe care o adresează. Echipa Synaptiq a fost declarată câștigătoarea competiției Investors Days, eveniment derulat cu participarea notabilă a unor fonduri de investiții și investitori locali și internaționali reputați. Anterior, echipa Synaptiq a urmat sesiunile programului de accelerare, fiind asistată în demersul de investment readiness de echipa de experți a Techcelerator.

Cu finanțarea primită, Synaptiq va continua activitatea de cercetare și dezvoltare pentru a elabora versiunea finală a produsului Mediq, va aloca resurse studiului clinic necesar pentru a obține acreditarea la nivel european și va investi în demersurile de comercializare a software-ului. În plus, aceste resurse au făcut posibilă extinderea echipei Synaptiq la zece membri de experți cu experiență solidă în institute de specialitate din Germania și Olanda.



Software-ul Mediq utilizează AI pentru delimitarea tumorilor canceroase în imaginile CT și RMN într-un timp mult mai scurt, cu o mai mare precizie și obiectivitate. Astfel, medicii nu vor mai trebui să petreacă ore întregi pentru a efectua delimitarea organelor și se vor putea concentra pe planificarea tratamentului și pe a găsi cea mai bună abordare pentru a salva viața pacientului. Platforma Mediq utilizează Deep Learning pentru a susține procesul de diagnosticare rapidă și integrează fluxul de lucru în aplicații de telemedicină pentru a eficientiza comunicarea dintre cadrele medicale. În consecință, clinicile vor putea crea un plan de tratament pentru un număr mult mai mare de pacienți, deoarece timpul de implementare a acestuia va fi mult redus.

„Le suntem recunoscători investitorilor pentru faptul că ne-au înțeles viziunea și ne susț
in călătoria. Apreciem nu numai contribuția lor financiară, ci, mai ales, oportunitățile pe care le vor facilita prin intermediul rețelei lor extinse și a vastei lor expertize. Am stabilit deja relații solide cu clinici, centre de cercetare, instituții academice și acceleratoare de afaceri, ceea ce ne susține creșterea și dezvoltarea unui produs de înaltă calitate. Suntem ambițioși și optimiști, și credem că la începutul anului următor vom lansa versiunea beta a software-ului Mediq”, a declarat Dragoș Dușe, Cofondator & Director Operațional Synaptiq.io.

La începutul anului 2022, Synaptiq va lansa versiunea beta a produsului Mediq și se pregătește pentru a finaliza procesul de acreditare la nivel european care va facilita atragerea mai multor clienți din România și în Europa.

Synaptiq țintește să remodeleze viitorul radioterapiei, oferind soluții bazate pe AI la standarde ridicate pentru a crește performanțele în domeniul medical.

Synaptiq a fost nominalizată de către Vestbee în 2021 în Top 10 Healthcare startups în Europa Centrală și de Est.



Tags: Sanatate

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite