Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

EIC Accelerator: programul pentru finanțarea inovațiilor europene care schimbă paradigma

20 Octombrie 2021




Profilul candidatului ideal
Programul EIC Accelerator este cel mai mare și cel mai competitiv sistem de finanțare publică din lume. Rata de succes este în medie de 4-5%, deci un procent mic de solicitanți trec de etapa interviului și sunt finanțați în cele din urmă.
Ce se caută în EIC Accelerator:
• Inovații revoluționare bazate pe știință şi cercetare de înaltă tehnologie (deep tech).
• Inovații cu potențial puternic de transformare, care depășesc cu mult tehnologiile existente și abordează provocări sociale sau de mediu complexe, cu un impact puternic în toate industriile și nivelurile societății.
• Inovații cu o valoare adăugată europeană sau globală clară și capabile să ofere beneficii importante societății în ansamblu. Tehnologiile care sunt „strategice” pentru interesele europene (de exemplu, inteligența artificială, învățarea automată, calculul cuantic/semiconductorii, imagini din satelit și satelit, aerospațial etc.) sunt, de asemenea, candidați primari.
• Inovații cu grad ridicat de risc, greu de dezvoltat, care implică cercetare-dezvoltare substanțială și generează o proprietate intelectuală puternică.
• Inovații pentru care tehnologia a fost validată în afara laboratorului cu clienți-cheie prin proiecte pilot și demonstrează cu valori cuantificate că depășesc stadiul actual al tehnologiei.
Din păcate, România este slab reprezentată în acest program. Doar o companie românească (SVELTEDCA PARTNERS SRL) a reușit să obțină finanțare de tip grant în 2020 (~2.4 milioane EUR), în cadrul proiectului pilot EIC Accelerator. Până acum, de la debutul programului EIC Accelerator în 2021, nicio companie românească nu a fost finanțată.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultaţi site-ul oficial: https://eic.ec.europa.eu/eic-funding-opportunities/eic-accelerator_en şi să contactaţi Punctele Naţionale de Contact (MCID și UEFISCDI), care oferă îndrumare, informații practice și asistență cu privire la toate aspecteleparticipării la Horizon Europe. Aplicațiilese depun direct pe platforma EIC Accelerator, accesibilă aici:
https://accelerator.eismea.eu/.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite