Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Servicii de recuperare in caz de dezastru si continuitate a afacerii

23 Octombrie 2006



Din ce in ce mai mult, protejarea datelor a devenit una dintre problemele majore cu care se confrunta atat companiile, cat si institutiile publice.


Indiferent ca este vorba despre virusi, sau catastrofe naturale care distrug in totalitate bunurile fizice si virtuale ale companiei, acestea reprezinta o adevarata amenintare la adresa datelor si informatiilor de afaceri.


In plus, daca luam in considerare volumul impresionant de informatii nestructurate implicate in procesele companiei, identificarea unei solutii care sa asigure continuitatea proceselor de afaceri si restaurarea datelor si informatiilor devine o adevarata necesitate.


Intelegand noile provocari cu care se confrunta mediul de afaceri la ora actuala, Star Storage pune la dispozitia companiilor servicii complexe de recuperare in caz de dezastru si continuitate a afacerii (DR&BC) destinate nu doar prevenirii incidentelor, ci si minimizarii efectelor post-incidente. In acest mod, compania dumneavoastra va beneficia de un plan complex de recuperare in caz de dezastre/asigurarea continuitatii afacerii, elaborat pe baza unei atente analize a particularitatilor companiei si implicit adaptat nevoilor sale specifice.


De ce un plan de DR&BC?


Pierderea datelor unei companii sau institutii publice are implicatii directe asupra servciilor oferite catre clienti, asupra imaginii publice, dar in mod special asupra veniturilor acesteia. Recuperarea informatiilor de afaceri presupune costuri suplimentare de restaurare, cheltuieli cu plata orelor suplimentare, risc de frauda ridicat, angajati suprasolicitati si in unele cazuri penalitati legale si contractuale.


Pentru a oferi raspuns acestei probleme, specialistii Star Storage vor elabora un plan complex de DR&BC, avand la baza o atenta analiza a impactului pe care un eveniment nedorit l-ar avea asupra afacerii dumneavoastra. In acest sens, profesionistii Star Storage vor identifica particularitatile operationale si nevoile functionale proprii fiecaruia dintre departamentele companiei dumneavoastra, specificatiile tehnice ale fiecarei aplicatii critice si nu in ultimul rand, volumul de date vehiculat sau stocat in cadrul organizatiei. Scopul acestei analize este cel de a decide configuratia optima a tehnologiilor de protectie a datelor care va fi gazduita in Centrul de Protectie a Datelor Star Storage, asigurand continuitatea afacerii dumneavoastra.


In acest mod, nu veti mai fi nevoit sa investiti in tehnologii costisitoare, sa va preocupati de specializarea personalului dumneavoastra sau de identificarea unei locatii pentru echipamente. Specialistii Star Storage vor avea grija de toate aceste aspecte pentru dumneavoastra.


Ce presupun serviciile de DR&BC?


Replicarea datelor in Centrul de Protectie a Datelor Star Storage reprezinta cea mai eficienta polita de asigurare impotriva riscului de intrerupere a continuitatii operationale. Specialistii Star Storage vor asigura recuperarea datelor si informatiilor companiei in cel mai scurt interval de timp, garantand totodata un nivel minim al riscului de pierdere a acestora. Este eliminat astfel, procesul de recuperare in mai multi pasi, manual, consumator de timp, predispus la erori, necesar in solutiile traditionale de backup/restore pe/de pe benzi magnetice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite