Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Startup-ul românesc Tully, asistentul inteligent pentru gestionarea emoțiilor, a câștigat Marele Premiu al competiției medicale EIT Health InnoStars Awards 2021

01 Noiembrie 2021Startup-ul românesc Tully, asistentul inteligent pentru gestionarea emoțiilor, a fost desemnat cea mai promițătoare inovație în domeniul medical de către juriul internațional al EIT Health InnoStars Awards 2021, câștigând Marele Premiu în cadrul competiției. Proiectul românesc a împărțit podiumul cu echipa APPERCELL din Ungaria și echipa Nanoker din Spania, care au câștigat locurile doi, respectiv trei.

Marea Finală susținută în cadrul evenimentului BIO-Europe Digital a reprezentat cea de-a cincea ediție a celei mai importante competiții prin care EIT Health își propune să descopere cele mai talentate startup-uri active în domeniul sănătății din Europa Centrală, de Est și de Sud.


Cele 15 startup-uri semifinaliste, anunțate în luna mai, au primit finanțare în valoare de 25.000 euro, training, mentorat individual și oportunitatea de a participa la două bootcamp-uri europene. După patru luni de program, zece dintre aceste echipe au concurat și în cadrul Marii Finale a Premiilor InnoStars Awards 2021, unde echipa Tully, ocupanta primului loc, a primit o finanțare suplimentară de 25.000 euro, cea de-a doua echipă clasată – 15.000 euro, iar cea de-a treia - 10.000 euro.Tully
, asistentul inteligent pentru gestionarea emoțiilor, ajută persoanele cu afecțiuni complexe să trăiască mai bine, îmbunătățind modul în care își recunosc, monitorizează și gestionează emoțiile. Viziunea proiectului este de a crea în cele din urmă o gamă completă de suport psihologic automat pentru tulburările de integrare senzorială, de la afecțiuni specifice (ADHD, tulburare bipolară, autism) la afecțiuni generale, cum ar fi anxietatea sau depresia.

„Participarea în cadrul competiției InnoStars Awards a fost una dintre cele mai interesante experiențe din viața noastră profesională. Am primit un feedback de neprețuit din partea experților din industrie în timpul lunilor de instruire și mentorat. Competiția a avut pentru noi un impact extraordinar, cu tot sprijinul profesional și financiar pe care l-am primit. În urma câștigării competiției, suntem nerăbdători să dezvoltăm proiectul Tully și ne dorim ca soluția noastră să ajungă la cât mai mulți pacienți din toată Europa și să le îmbunătățească gestionarea emoțiilor”, a declarat Marius Rus, cofondator și CEO Tully.

Cei 15 semifinaliști calificați în bootcamp au fost selectați dintr-un total de 162 startup-uri. Competiția a oferit echipelor participante peste 400 de ore de formare intensivă, networking și mentorat pentru echipele care au dezvoltat deja un prototip de produs inovativ în domeniul sănătății. Mai mult decât atât, echipele selectate au șansa de a face conexiuni importante, de a atrage investitori și de a primi ajutor profesional și financiar pentru a accelera timpul de lansare pe piață a produsului sau a serviciului lor.Cele zece echipe participante în cadrul finalei din acest an provin din Spania, Ungaria și România, fiecare țară cu câte două echipe, urmate de Polonia, Estonia, Italia și Portugalia, cu câte o echipă. La fel ca anul trecut, România și Ungaria au avut o prezență puternică. În ceea ce privește inovațiile, se pot observa câteva tendințe interesante comparativ cu anul precedent, precum prezența recurentă a produselor și serviciilor care vizează creșterea fertilității, sănătatea mintală și evaluarea stării cardiace.

„De-a lungul celor cinci ediții ale Premiilor InnoStars, peste 75 echipe au primit ceea ce numit <un pachet de start>, o combinație de training, networking și finanțare. Toate acestea reprezintă un set de instrumente de bază care accelerează dezvoltarea inovațiilor aflate în stadiu incipient. Există mii de idei promițătoare care ar putea revoluționa asistența medicală sau biotehnologia, dar care pot fi uitate în sertare dacă nu beneficiază de o traiectorie bună, însă InnoStars Awards și-a asumat misiunea de a le descoperi”, a declarat Tamás Békási, coordonatorul EIT Health InnoStars Awards.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite